Moćni Vojskovođa nebeske vojske

17. 04. 2023.

“Ja sam Jahve i nema drugoga; osim mene Boga nema.” (Izaija 45,5)

Naš Gospodin je svjestan sukoba između svojeg naroda posljednjeg vremena i sotonskih sila udruženih sa zlim ljudima koji zanemaruju i odbacuju ovo veliko spasenje. S najvećom jednostavnošću i otvorenošću, naš Spasitelj, moćni Vojskovođa nebeske vojske, otkriva ozbiljnost sukoba u kojem ćemo se naći. On nam ukazuje na opasnosti, otkriva nam plan borbe i težak, opasan posao koji trebamo obaviti, a onda, prije nego što uđemo u sukob, On podiže svoj glas pozivajući nas da izračunamo cijenu svega toga, dok u isto vrijeme ohrabruje sve da uzmu oružje za borbu, očekujući da nebeski Vladar okupi vojsku koja će stati u obranu istine i pravednosti.

U svakom ozbiljnom sukobu ljudska slabost primit će natprirodnu snagu i pomoć da bi činila djela Svemogućega, a ustrajnost u vjeri i savršeno uzdanje u Boga donijet će joj uspjeh. Dok se sveopći savez zla postrojava protiv Njegovog naroda, On ih poziva da budu hrabri i jaki, da se ustrajno bore i zadobiju Nebo. Oni u svojim redovima imaju nekoga višeg od anđela — moćnog Vojskovođu koji predvodi nebesku vojsku. Bit će to kao kod osvajanja Jerihona, kada se nitko iz izraelske vojske nije mogao pohvaliti da je svojom snagom srušio gradske zidine. Vojskovođa Gospodnje vojske isplanirao je tu bitku u najvećoj jednostavnosti, jer slava treba pripasti jedino Gospodinu Bogu, a smrtnici se ne trebaju uzdizati. Bog nam je obećao svu silu.

Nama sada nisu potrebni veliki talenti, već ponizno srce i neposredni, posvećeni, osobni napori, bdjenje, molitva, ustrajan rad. Grijesi ljudi mogu izgledati toliko uvredljivi Bogu kao da su nepobjedivi, ali Krist je poslao svojega Predstavnika, Duha Svetoga, da okruži Njegove sluge čija je dužnost rastjerati neznanje sjajnim zrakama Sunca Pravednosti. Njegov glas davat će im sigurnost: “Ja sam s vama u sve vrijeme do svršetka svijeta.” (Matej 28,20) Uvijek trebamo imati na umu činjenicu da mi vodimo rat u prisutnosti nevidljivog svijeta. (Letter 51, 1895.)

Za razmišljanje: Moja slabost dobit će natprirodnu snagu u svakom odlučnom naporu da činim djela Svemoćnoga. Kakva djela Svemoćnoga želim činiti danas?

 

Preporučujemo: