“Najbolja predstava na svijetu”

14. 12. 2022.

“Jer će dolazak Sina Čovječjega biti sličan munji što sijevne na istoku i rasvijetli sve do zapada. … Tada će se ukazati na nebesima znak — Sin Čovječji; tada će proplakati sva plemena na zemlji i vidjet će Sina Čovječjega gdje dolazi na oblacima nebeskim s velikom moći i slavom. I on će poslati anđele svoje s glasnom trubom da skupe izabranike njegove od četiri vjetra, od jednoga kraja nebesa do drugoga.” (Matej 24,27-31)

Jedno je sigurno u vezi s Isusovim drugim dolaskom — svi će za njega znati. Pojedine stvari zbivaju se tajno, dok su druge javne. Isus je opisao svoj povratak kao najjavniji događaj u povijesti. Vrijeme Njegovog dolaska možda je tajna i prikrast će se svijetu poput lopova noću, ali događaj će biti veličanstven. Sve oči će ga vidjeti, željeli mi to ili ne. Kada se to dogodi, nećemo moći birati hoćemo li ga promatrati ili ne. Nećete moći mijenjati kanale ili isključiti televizor. To je povijesni događaj koji će okončati povijest. Kao takav utjecat će na sve ljude koji će živjeti na Zemlji u to vrijeme.

Sa zemaljskog gledišta može se činiti da se vrijeme beskonačno proteže iz prošlosti u budućnost, ali to je samo privid. Kada se pojavi “znak”, Isusov dolazak na nebeskim oblacima s vojskom anđela, sve je gotovo. Može izgledati da se vrijeme oteže, ali kada Isus dođe, On će, kao što je ustvrdio u Bibliji u svojim posljednjim riječima upućenim Crkvi, to učiniti “brzo” (Otkrivenje 22,7.12.20).

Osvrnimo se još jednom na opis Isusovog dolaska u današnjim redcima.

  • l Bit će poput sijevanja munje posred neba.
  • l Odigrat će se s golemom silom.
  • l Odlikovat će se velikom moći i slavom.
  • l Mnoštvo anđela pratit će Isusa. l Nebom će odjeknuti glasni zvuk trube. l Izabranici će se skupiti s cijelog lica Zemlje.

Prije nekoliko godina gledao sam film “Najveća predstava na svijetu”. U filmu se prikazuje cirkus na vrhuncu slave — kada se svatko u gradu pojavio na cirkuskoj paradi dok se kretala prema sajmištu gdje su bili postavljeni veliki šatori.

“Najbolja predstava na svijetu” još je u budućnosti. Ništa se neće moći usporediti s njom u sjaju i slavu.

Toj predstavi ja želim prisustvovati. Ali, trebam i to dodati, s pravog sjedala.