Naš sveznajući Gospodin

15. 04. 2015.

“Znamo da Bog čini da sve pridonosi dobru onih koji ga ljube; onih koji su odlukom Božjom pozvani.” (Rimljanima 8,28)

Dana 23. svibnja 2005. energično sam otpočeo svoj radni dan, kao i obično, osnažen molitvom i uputom Riječi da propovijedamo Evanđelje! Dok sam vozio automobil i moj suradnik i ja upravo platili cestarinu i izišli na autocestu, odjednom smo začuli glasni tresak. Osjetio sam vrtoglavicu i bol u vratu. Neiskusni vozač je upravo odostraga udario u naš automobil. Automobil je bio teško oštećen, a moj suradnik i ja odmah smo bili prevezeni u bolnicu.

Na sreću, liječnici su mi rekli da ću se potpuno oporaviti nakon tri tjedna potpunog mirovanja. Ali ja nisam mogao razumjeti zašto se to dogodilo. Krenuo sam od kuće tog jutra s odlukom da propovijedam Evanđelje, a ne da završim u bolnici. Međutim, vjerovao sam da ću saznati plan koji Bog ima za mene.

Sljedećeg jutra odjele je obilazio vrlo otmjeni gospodin i pitao svakog bolesnika ima li udoban smještaj i kako se oporavlja. To je zapravo bio glavni upravitelj bolnice. Primijetivši da čitam Bibliju, upitao me: “Idete li u crkvu?”

Odgovorio sam: “Da, idem u Adventističku crkvu.” Rekao mi je da je diplomirao teologiju i da je aktivni član Prezbiterijanske crkve. Dotaknuli smo se subote i ja sam mu dao na poklon knjigu Velika borba. Također sam ga pozvao da se upiše u Dopisnu biblijsku školu “Glas proroštva”. Pozvao sam ga da prisustvuje satelitskoj evangelizaciji Marka Finleyja koja se održavala te godine.

Na moje iznenađenje, on joj je redovno prisustvovao i na kraju se odlučio krstiti. Bio sam oduševljen divnim vodstvom božanske promisli. Na dan krštenja došao je ravno k meni sa širokim osmijehom. Tada sam znao da je on bio ta duša koju je Bog pripremio za mene onog dana kad sam nastradao! Znam da je Bog uredio taj čudni, ali božanski određeni sastanak, ali postoji još dokaza o Njegovom vodstvu. Prije nesreće sam obećao dar za gradnju crkve iako nisam imao neki veliki prihod ili ušteđenog novca. Ispostavilo se da je svota koju sam dobio od osiguranja za nesreću točno onaj iznos koji sam obećao za gradnju!

Bog je sveznajući. On vodi misli i oblikuje okolnosti. On priprema i upravlja svime što radim u svojem svakidašnjem radu s literaturom. Slavim Te, moj Gospodine!

Chung Hee Lee, Južna Koreja