“Naučite živjeti sretnije” u Sisku

Adventpress 1. 12. 2023.

Pet psihološko-zdravstvenih predavanja “Naučite živjeti sretnije” i koncert duhovne glazbe, tijekom posljednja dva vikenda u studenom, bili su uvod u evangelizacijski niz koji će se od 1. do 16. prosinca 2023. godine održati u Sisku, kao jednom od četrnaest hrvatskih gradova s inozemnim predavačima.

Odgovor na najvažnije ljudsko pitanje — Kako živjeti sretnije? — slušateljima je ponudio pastor crkvenog okružja Sisak, mr. Marijan Peršinović, održavši zdravstvena, psihološka i duhovna predavanja i savjetujući osobe u potrebi, upravo onako kako je to proteklih dvadeset i pet godina činio u liječenju ratnih trauma i drugih posljedica, zajedno s liječnicima, psiholozima i humanitarnim radnicima u Vukovaru i Osijeku, te potom u Šibeniku, Zadru i Kninu.

Vrijedno duhovno osvježenje i radost ponudili su nam i članovi Gospel ansambla Agape cjelovečernjim koncertom duhovnih pjesama. Iako već naširoko poznat, Agape je posebno oduševio slušatelje nekim od svojih starih pjesama. Dvije točke su osobito oduševile slušatelje: “Primorska” Fredija Milera u izvođenju muškog trija — Darka Kovačevića i njegova dva sina, te nastup Aleksandre Perković, koja je otpjevala pjesmu “Were it not for Grace” (“Da nije bilo milosti”), uz glazbenu pratnju profesorice Sanje Krivošić iz Glazbene škole u Sisku. Aleksandra je Siščanka i bivša članica skupine Agape. Nakon svoje solo pjesme ona je nastavila pjevati sa sastavom, jer nije zaboravila niti jednu njihovu pjesmu.

Svi nastupi tijekom tih šest izdvojenih večeri trebali su se događati u dvorani sisačkog Doma za starije i nemoćne osobe, i tako biti uvod u evangelizaciju koja će se održavati u prvom dijelu prosinca 2023. godine. Govornik će biti pastor Wally Amundson, iz Sjedinjenih Američkih Država, koji je sa suprugom Christine bio dugogodišnji misionar u afričkim zemaljama Ruandi, Burundiju i Obali Bjelokosti. Njegove teme pod zajedničkim naslovom “Objava nade” i bogata iskustva koja će nam iznositi tijekom tih predavanja imaju za cilj potaknutii duhovnu obnovu u Sisku i okolici te upozoriti ljude na važnost podizanja pogleda s ovozemaljskih problema na sigurnost nade koju možemo osigurati jedino svojim pogledom u Stvoritelja i našeg Otkupitelja Isusa Krista.

Nastavak niza predavanja onemogućen je u Domu umirovljenika, zbog obnove pandemije Covida 19 i inspekcijske zabrane posjeta. Time su ta dvotjedna predavanja s tog mjesta premještena u dvorane adventističkih crkava u Sisku i Kutini.

Josip Takač