Nauk o Svetištu

19. 10. 2014.

““Odgovori: ‘Još dvije tisuće i tri stotine večeri i jutara; tada će Svetište biti očišćeno.’”“ (Daniel 8,14)

Bog nas poziva da koristimo svoje vrijeme i snagu za propovijedanje poruke ljudima, te poruke koja je pokrenula muškarce i žene 1843. i 1844. …
Braćo moja, zauzmite svoje mjesto na koje vas Bog poziva. Ostavite po strani one koji su, nakon što je svjetlo više puta došlo do njih, prešli na suprotnu stranu. … Preuzmite posao koji nam je povjeren. S Riječju Božjom kao porukom, stanite na branik istine i objavite skori Kristov dolazak. Istina, vječna istina će nadvladati.
Tijekom više od pola stoljeća [od 1844.] bile su preispitivane i osporavane različite točke sadašnje istine. Kao istina unapređivane su nove teorije koje nisu bile istinite i Božji Duh otkrio je njihovu pogrešku. Dok su iznošeni veliki stupovi naše vjere, Sveti Duh je svjedočio o njima, a posebno je to bio slučaj u pogledu istine o Svetištu. Iznova i iznova je Sveti Duh na izraziti način podupirao propovijedanje ove doktrine. Danas, međutim, kao i u prošlosti, neki će biti povedeni da uobliče nove teorije i odreknu se istine na koju je Duh Božji stavio svoje odobravanje.
Bilo koga tko bi uzeo sebi za cilj da iznosi teorije koje bi nas odvele od svjetla o službi u nebeskom Svetištu, ne treba prihvatiti kao učitelja. Istinsko razumijevanje pitanja Svetišta znači mnogo za nas kao narod. Kada smo ozbiljno tražili od Gospodina svjetlo o tom pitanju, svjetlo je dolazilo. U viđenju sam dobila takav pogled na nebesko Svetište i službe povezane s tim svetim mjestom da mnogo dana nisam o tome mogla govoriti.
Na osnovi svjetla koje mi je Bog dao, znam da bi trebala oživjeti poruka dana u prošlosti, zato što će ljudi nastojati unijeti nove teorije i pokušavati dokazati da su te teorije u skladu s Pismom iako su pogrešne i, kad bi im bilo dopušteno, potkopale bi vjeru u istinu. Ne trebamo prihvaćati ove pretpostavke i prenositi ih dalje kao istinu. Ne, ne; ne smijemo napustiti branike te istine na kojoj smo osnovani.
Uvijek će biti onih koji su u potrazi za nečim novim i koji natežu i iskrivljuju Božju riječ da bi poduprla njihove zamisli i teorije. Uzmimo zato, braćo, one pojedinosti koje nam je Bog dao i koje nas je Njegov Duh poučio kao istinu i vjerujmo u njih ostavljajući po strani teorije koje Njegov Duh nije podupro. (MS 125, 4. srpnja 1907.)