Nebeski Posjetitelj

1. 06. 2023.

“Sve prisutne obuze strah te su slavili Boga: ‘Velik se prorok — govorili su — pojavi među nama. Bog pohodi narod svoj.’” (Luka 7,16)

Svi trebaju otvoriti vrata srca nebeskom Posjetitelju. Gospodin slave, koji nas je otkupio svojom krvlju, traži da Ga pustimo unutra; ali previše često mi Ga ne primamo. Svjetovnost nas ne nagoni da Mu širom otvorimo vrata srca kada kuca i želi ući. Neki odškrinu vrata i dopuste da uđe samo malo svjetla od Njegove prisutnosti, ali Mu ne požele srdačnu dobrodošlicu. Za Isusa nema mjesta; mjesto koje bi trebalo biti odvojeno za Njega zauzeto je drugim stvarima. On moli, i određeno vrijeme oni slušaju i skloni su Mu otvoriti vrata; ali onda nestane čak i ova sklonost, i oni s nebeskim gostom ne uspijevaju očuvati zajednicu koju su imali prednost njegovati.

“Evo stojim na vratima i kucam”, kaže Spasitelj. Njegovi su dvorovi slave i nebeske radosti; ipak On se ponižava i traži da uđe kroz vrata srca kako bi nas mogao blagosloviti svojom svjetlošću i pozvati nas da se radujemo u Njegovoj slavi. Njegov je posao da traži i spasi što je izgubljeno i na rubu propasti. On će otkupiti od grijeha i smrti sve koji dođu k Njemu, uzdići će ih k svojem prijestolju i dati im vječni život.

Isus neće na silu otvoriti vrata srca. Mi ih sami moramo otvoriti i pokazati da želimo Njegovu prisutnost ukazujući Mu iskrenu dobrodošlicu. Kad bi svi temeljito očistili smeće ovoga svijeta i pripremili mjesto za Isusa, On bi ušao i stanovao s njima, i preko njih bi učinio veliko djelo za spasenje drugih. Međutim, mnogi ne primaju znakove Božje milosti, ljubavi i dobrote zahvalnog srca; oni ne pokoravaju svoje snage, ne ujedinjuju svoje interese u Njegovom djelu i ne dijele blagoslove koje im On želi darovati.

“Ako tko čuje moj glas”, kaže Krist, “i otvori vrata, ući ću k njemu i večerati s njim, i on sa mnom.” (Otkrivenje 3,19.20)

Ove riječi nisu upućene samo razumnima i plemenitima, već svima, bez obzira na to tko je u pitanju. (Signs of the Times, 10. veljače 1887.)

Za razmišljanje: Svatko mora otvoriti vrata svojeg srca Isusu da bi On mogao ući. Koja područja svojeg srca držim zatvorenima za Isusa?