Vijesti iz lokalnih crkava

Nedjeljne vožnje biciklom okolicom Nove Gradiške

Rijetko tko voli trošiti teško zarađeni novac na nešto što bi ga zabavilo u slobodno vrijeme. Zato postoji rekreacija. Ona na prihvatljiv način može pomoći aktiviranju našeg tijela. Sa svojom obitelji više od godinu dana svake sunčane nedjelje rekreacijski vozim bicikl. To nisu previše dugačke vožnje, ali su dovoljne da naše tijelo ne ostane pasivno nakon nedjeljnog ručka.

Početkom proljeća odvezli smo bicikle na servis, oprali ih i prebrisali te su počele naše vožnje svake nedjelje. U početku smo se vozili samo otac, majka, brat i ja. S vremena na vrijeme pridružio bi nam se i koji susjed. Na nekoliko molitvenih sastanaka spomenuli smo naš način rekreacije. Svake sljedeće nedjelje pridružila bi nam se bar jedna nova osoba. Ispočetka su to bili samo mladi iz crkve. Vožnja, zajedništvo, ragovori i pjesme dobili su mjesta u našim nedjeljnim popodnevima. Prepričavali smo starijima naše doživljaje s vožnje pa su i oni odlučili biti dio skupine koja vozi bicikl. Postala nam je uobičajeno voziti okolicom Nove Gradiške i odmarati se na prekrasnom pašnjaku Ivi, na kojem viđamo konje, krave, poneku zmiju, žabe i još mnoštvo životinja i ljepota koje je stvorio dragi Bog. Ponesemo slastice i napravimo piknik.

Za naš način rekreacije čuli su Požežani i Brođani, pa su nam se i oni pridružili. Vrijeme koje provedemo zajedno ispunjava naše tjelesne potrebe za razgibavanjem, ohrabrujemo se duhovno i tijekom tjedna se osjećamo jači te željno iščekujemo nedjelju. Ako ste vikendom u blizini Nove Gradiške, pođite s nama. S radošću očekujemo sve vas koji nam se želite pridružiti.

Patricia Ahola