Neka svijetli vaše svjetlo

25. 04. 2014.

““Vaše svjetlo neka tako zasja pred ljudima da vide vaša djela ljubavi te slave vašeg Oca nebeskog.”“ (Matej 5,16)

Svakoj duši koja je rođena za Kristovo kraljevstvo povjeren je svečani zadatak: ““Vaše svjetlo neka tako zasja pred ljudima da vide vaša djela ljubavi te slave vašeg Oca nebeskog.”“ Izlijevajte na svoje susjede bogate zrake svjetla koje ste primili od Sunca Pravednosti; obasjajte svoje prijatelje u svijetu blistavim draguljima svjetla i istine koje ste u obilnoj mjeri dobili s Božjeg prijestolja. To znači trgovati povjerenim talentima. Krećite se od svjetla k većem svjetlu, hvatajući sve više blistavih zraka Sunca Pravednosti i svijetlite sve više i više dok ne nastane pravi dan. (MS 41, 1890.)
Isus ne naređuje kršćanima da sjaje svojim trudom, već samo da dopuste svojem svjetlu da sjaji jasnim i određenim zrakama u svijetu. Nemojte pokrivati svoje svjetlo. Nemojte grešno zadržavati svoje svjetlo. Ne dopustite da smeće, magla i malarija ovoga svijeta priguše vaše svjetlo. Nemojte ga sakrivati pod posteljom ili košaricom, već ga stavite na svijećnjak da može obasjati sve koji su u kući. … Bog vas poziva da svijetlite, da prodrete kroz moralnu tamu ovoga svijeta. (MS 40, 1890.)
Mnogi ne znaju što se to s njima događa. Oni žele svjetlo, a ne vide nijednu njegovu zraku. Oni traže pomoć, ali ne čuju odgovor. Hoće li se sumnja i nevjerovanje produljivati zato što ja ne prikupljam božanske zrake svjetla od Isusa Krista i ne dopuštam im da obasjaju druge?
Oštra borba moje duše protiv kušnji, ozbiljna čežnja mojeg uma i srca da upoznam Boga i Isusa Krista kao svojeg Spasitelja, da dobijem sigurnost, mir i odmor u Njegovoj ljubavi navode me da se svakog dana nađem na mjestu na kojem me mogu obasjati zrake Sunca Pravednosti. Bez tog iskustva ja ću se suočiti s velikim gubitkom i svi s kojima se družim bit će pogođeni gubitkom svjetla koje sam morala primiti s Izvora svakog svjetla i utjehe i njime obasjati njihove putove. Hoću li doista biti svjetlo svijetu, ili sjenka tame? (MS 41, 1890.)