Nevjerojatno svjedočanstvo male knjige

30. 08. 2015.

“Bog je, naime, onaj koji proizvodi u vama i htjenje i djelovanje da mu se možete svidjeti.” (Filipljanima 2,13)

Dok sam jednoga dana kao i obično kolportirala od kuće do kuće, zazvonio mi je mobilni telefon. Javila sam se i saznala da je mojem bratu sve gore u borbi s bolešću opasnom po život. Propisani lijekovi nisu imali nikakvog utjecaja na njegovo stanje.
Naravno, željela sam mu pomoći tjelesno i duhovno. Misleći da bi možda mogao poželjeti nešto čitati, zgrabila sam knjižicu pod nazivom Searching for the Day of Rest (U potrazi za danom odmora) i medicinski ugljen u prahu za koji sam mislila da bi mu mogao pomoći i otišla k svojem bratu.
Odmah po dolasku pomolila sam se naglas za njega, a onda sam mu dala da popije ugljen. Učinio je onako kako sam mu rekla. Nisam mogla ostati dulje u posjetu pa sam mu ostavila knjižicu i preporučila da je pročita.
Sutradan me je nazvao rekavši mi: “Sestro, što je bio onaj crni prah koji si mi dala? Kad sam uzeo samo jednu vrećicu, odmah sam se bolje osjećao!” Zatim je dodao: “Nakon čitanja knjige koju si mi ostavila, bio sam tako uzbuđen da sam jedva mogao spavati!” To je bio prvi nagovještaj da bi on možda mogao biti zainteresiran za nešto duhovno.
Mojem bratu nije bilo još sasvim dobro, ali je izgledalo da mu se stanje poboljšava pa sam ga pozvala da dođe i proučava Bibliju sa mnom. “Samo ovaj put”, rekla sam mu, nadajući se da će doći ako ne bude osjećao kao da se na nešto obvezuje. Pristao je, i kada je stigao, s njim je bila i njegova žena. Tijekom tog prvog proučavanja Biblije oboje je izrazilo zanimanje za nove biblijske istine. Zahvalna sam Gospodinu za moć knjige, čak i malih knjiga i traktata. Neki ljudi samo trebaju vidjeti zračak prelijepe istine i njihova će se srca otvoriti za veće i značajnije stvari.
Ubrzo nakon toga i nakon dodatnih proučavanja, moj brat i snaha su kršteni. Poslije su i njihova dva sina prihvatila istinu i pridružila se roditeljima u krštenju. Istina se proširila na druge članove naše obitelji, što je dovelo do krštenja druge dvojice rođaka, a još dva trenutačno proučavaju Bibliju.
Bog je djelovao u meni “da hoću i da učinim” u pravo vrijeme. Slava Njegovom imenu!
Mi Sook Go, Južna Koreja