Nježan i brižan Pastir

24. 07. 2011.

“Kao pastir pase stado svoje, u ruke uzima jaganjce, nosi ih u svome naručju, i brižljivo njeguje dojilice.” (Izaija 40,11)

“Kao pastir pase stado svoje, u ruke uzima jaganjce, nosi ih u svome naručju, i brižljivo njeguje dojilice.” (Izaija 40,11)

Pravi radnici žive i rade u vjeri. Oni ponekad osjećaju zamor gledajući kako rad sporo napreduje, a borba između sila dobra i zla postaje sve jača. Ali ako se ne razočaraju i ne izgube hrabrost, vidjet će kako se oblaci razilaze i ostvaruje se obećanje o izbavljenju. Kroz maglu kojom ih je Sotona okružio oni će vidjeti sjajne zrake Sunca pravde.

Radite u vjeri, a ishod prepustite Bogu. Molite se u vjeri, i tajna Njegove Promisli dat će odgovor. Možda će vam se ponekad činiti da nećete uspjeti. Ali radite i vjerujte, unoseći u svoj rad vjeru, nadu i hrabrost. Kad učinite ono što možete, čekajte na Gospodina uzdajući se u Njegova obećanja i On će ostvariti ono što je obećao. Čekajte, ali ne u nestrpljivoj zabrinutosti, već u neustrašivoj vjeri i nepokolebljivom povjerenju.

“Ako je Bog za nas, tko će biti protiv nas? On koji čak nije poštedio vlastitog Sina, već ga predao za sve nas, kako neće dati sve ostalo s njime?” (Rimljanima 8,31.32) (Testimonies for the Churches, sv. 7, str. 245)

Naš nebeski Otac ima tisuću načina o kojima mi ništa ne znamo da se pobrine za nas. Oni koji prihvate načelo da je služenje Bogu od najveće važnosti za njih, vidjet će kako problemi iščezavaju, a pred svojim će nogama ugledati ravnu stazu.

Vjerno izvršavanje današnjih dužnosti najbolja je priprema za sutrašnje kušnje. Ne prikupljajte sve odgovornosti i brige sutrašnjeg dana, da biste ih dodali teretu današnjeg dana.

Nadajmo se i budimo hrabri. Nerazumno je i grijeh je očajavati u Božjoj službi. On poznaje svaku našu potrebu. Naš Bog koji čuva zavjet sjedinjuje svemoćnost Kralja nad kraljevima s blagošću i brigom nježnog Pastira. Njegova moć nema mjere i ona je jamstvo za sigurno ispunjenje Njegovih obećanja svima onima koji se u Njega uzdaju. On ima način i sredstva kojima će ukloniti svaki problem, kojima će pružiti podršku onima koji rade u Njegovoj službi i cijene sredstva što ih On koristi. Njegova ljubav je iznad svake druge ljubavi, kao što je Nebo iznad Zemlje. On se stara za svoju djecu brigom i ljubavlju koja je neizmjerna i vječna.

I u najcrnjim danima, kad je sve naoko užasno i strašno, imajte vjeru u Boga. On čini kako je Njemu po volji, vodeći sve na dobro svojega naroda. Snaga onih koji Ga ljube i koji Mu služe postajat će iz dana u dan sve jačom.

On može i spreman je pružiti svojim slugama svu potrebnu pomoć. On će im podariti mudrost potrebnu za njihove različne potrebe. (Put u bolji život, str. 305,306)

“Kao pastir pase stado svoje, u ruke uzima jaganjce, nosi ih u svome naručju, i brižljivo njeguje dojilice.” (Izaija 40,11)Pravi radnici žive i rade u vjeri. Oni ponekad osjećaju zamor gledajući kako rad sporo napreduje, a borba između sila dobra i zla postaje sve jača. Ali ako se ne razočaraju i ne izgube hrabrost, vidjet će kako se oblaci razilaze i ostvaruje se obećanje o izbavljenju. Kroz maglu kojom ih je Sotona okružio oni će vidjeti sjajne zrake Sunca pravde.Radite u vjeri, a ishod prepustite Bogu. Molite se u vjeri, i tajna Njegove Promisli dat će odgovor. Možda će vam se ponekad činiti da nećete uspjeti. Ali radite i vjerujte, unoseći u svoj rad vjeru, nadu i hrabrost. Kad učinite ono što možete, čekajte na Gospodina uzdajući se u Njegova obećanja i On će ostvariti ono što je obećao. Čekajte, ali ne u nestrpljivoj zabrinutosti, već u neustrašivoj vjeri i nepokolebljivom povjerenju.“Ako je Bog za nas, tko će biti protiv nas? On koji čak nije poštedio vlastitog Sina, već ga predao za sve nas, kako neće dati sve ostalo s njime?” (Rimljanima 8,31.32) (Testimonies for the Churches, sv. 7, str. 245)Naš nebeski Otac ima tisuću načina o kojima mi ništa ne znamo da se pobrine za nas. Oni koji prihvate načelo da je služenje Bogu od najveće važnosti za njih, vidjet će kako problemi iščezavaju, a pred svojim će nogama ugledati ravnu stazu.Vjerno izvršavanje današnjih dužnosti najbolja je priprema za sutrašnje kušnje. Ne prikupljajte sve odgovornosti i brige sutrašnjeg dana, da biste ih dodali teretu današnjeg dana. Nadajmo se i budimo hrabri. Nerazumno je i grijeh je očajavati u Božjoj službi. On poznaje svaku našu potrebu. Naš Bog koji čuva zavjet sjedinjuje svemoćnost Kralja nad kraljevima s blagošću i brigom nježnog Pastira. Njegova moć nema mjere i ona je jamstvo za sigurno ispunjenje Njegovih obećanja svima onima koji se u Njega uzdaju. On ima način i sredstva kojima će ukloniti svaki problem, kojima će pružiti podršku onima koji rade u Njegovoj službi i cijene sredstva što ih On koristi. Njegova ljubav je iznad svake druge ljubavi, kao što je Nebo iznad Zemlje. On se stara za svoju djecu brigom i ljubavlju koja je neizmjerna i vječna.I u najcrnjim danima, kad je sve naoko užasno i strašno, imajte vjeru u Boga. On čini kako je Njemu po volji, vodeći sve na dobro svojega naroda. Snaga onih koji Ga ljube i koji Mu služe postajat će iz dana u dan sve jačom.On može i spreman je pružiti svojim slugama svu potrebnu pomoć. On će im podariti mudrost potrebnu za njihove različne potrebe. (Put u bolji život, str. 305,306)