Jutarnji stih

Noemino čudo milosti

“Tako s pouzdanjem možemo reći: Gospodin je pomoćnik moj; neću se bojati. Što mi može učiniti čovjek?” (Hebrejima 13,6)

Iskustvo koje je izvršilo dubok utjecaj na Noemi Lardera zbilo se u Bocolodu, velikom gradu na otoku Mindanao na južnim Filipinima. Radeći u skupini s mnogim drugim literarnim evanđelistima, Noemi je željela podijeliti s drugima poruku Evanđelja.
Jednom prigodom članovi njezine skupine sastali su se sa svojim redovnim kupcem koji je u prošlosti kupovao brojne knjige od literarnih evanđelista. Ponudili su mu još više knjiga, ali je izgledalo da je njegovo zanimanje splasnulo.
Ipak, kada su mu pokazali Veliku borbu, opet se zainteresirao i kupio knjigu. Ovi literarni evanđelisti željeli su pomoći ovoj mladoj ženi u proučavanju Božje riječi, pa su je odlučili ponovno posjetiti.
Prije odlaska u predviđeni posjet pomolili su se za zaštitu i pomoć u predstavljanju Isusa. Dok su ulazili u vozilo, Noemin prijatelj, koji je već bio u automobilu i spreman za polazak, nije shvatio da prignječuje Noemine prste vratima dok ih je zatvarao. Čim su Noemini prsti bili prignječeni šarkama vrata, val bola prostrujao je kroz njezinu šaku i ruku. Zatim, prije nego što je bilo tko mogao nešto učiniti, Noemi je osjetila kako joj neka jaka ruka nježno uklanja prste iz procijepa vrata. Svi su se okupili oko nje da pogledaju njezine prste. Izgledali su kao da uopće nisu prignječeni. Noemi nije mogla vjerovati svojim očima i, baš kao što su brzo oslobođeni, isto tako brzo je potpuno nestala i njezina bol.
Zahvaljujući se Bogu, Noemi je znala da je Bog poslao anđela da joj pomogne. Bila je sačuvana od strašne ozljede. Oni koji su vidjeli što se dogodilo, i oni koji su čuli, divili su se onome što bi se jedino moglo opisati kao čudo. Djevojke su završile svoj misionarski zadatak i uspjele su posjetiti ovu ženu umjesto da idu u bolnicu.
To iskustvo ojačalo je Noeminu vjeru i vjeru svih onih koji su vidjeli što se dogodilo. Ona je na djelu doživjela onaj ohrabrujući redak: “Tako s pouzdanjem možemo reći: Gospodin je pomoćnik moj; neću se bojati. Što mi može učiniti čovjek?”
Neka Noemino iskustvo ohrabri sve koji odnose Evanđelje svijetu.
Kimearl Cupidos, SAD


Komentiraj