Novo snažno podrhtavanje u Nepalu jačine 7.4 po Richteru

Vijesti 14. 05. 2015.

11. svibnja, Nepal je pretrpio još jedno u nizu podrhtavanje jačine 7.4 po Richteru. Ionako preplašeno stanovništvo, ovako je primilo još jedan težak udarac. Vojska intenzivno radi na izvlačenju ljudi ispod novonastalih ruševina, a ADRA-ini ljudi, koji se nalaze na terenu u Nepalu, svakodnevno se javljaju s raznim pričama koje svjedoče o brojnim ljudskim sudbinama nepalskog naroda. Ove su samo neke od njih:

Mohan Shreshta iz Katmandua nam je rekao sljedeće: “Moramo proći kroz prolaz kako bismo došli do naše kuće. Moja cijela obitelji (nećaci, ujaci…) su prije živjeli u tim kućama. Ako se prolaz uruši više nemamo pristupa tim kućama jer su ostala dva puta zatrpana ruševinama od prvog potresa. Ja sam bio vani za vrijeme drugog potresa, a moja žena i kćer u kući te su se sakrile ispod stuba s lijeve strane kuće, što je bila ogromna sreća jer se cijeli desni dio kuće urušio.”

Dhana Dai je jedan od ADRA-inih vozača. Nedavno smo posjetili njegov dom koji je pretrpio veliku štetu u prvom potresu, ali se kuća tada nije urušila, a njegova obitelj i prijatelji spavaju na otvorenom pored kuće. Jučer nam je Dhana javio kako se kuća urušila nakon udara drugog potresa.

Adventpress