Obišla sam pun krug

13. 05. 2015.

“I krijepi dušu moju. Stazama pravim on me upravlja radi imena svojega.” (Psalam 23,3)

Kad mi je 2006. godine umrla teta, ostavila mi je knjigu Isusov život koja je proširila moje znanje o pojedinim tekstovima iz Pisma. Ta me je knjiga navodila da se više molim i da žeđam za Božjom svetom Riječju. Bila sam član jedne nominalne kršćanske crkve, ali sam željela otkriti što se događa u drugim zajednicama, tako da sam odlazila u različite crkve. U međuvremenu sam prenosila svojim prijateljima poruke iz svoje knjige i njima su se one jako sviđale. Budući da nismo znali gdje bismo kupili nove knjige, fotokopirali smo stranice moje knjige kako bismo svi mogli uživati u njezinim porukama.

Prolazilo je vrijeme, a ja sam i dalje odlazila u različite crkvene zajednice. Nešto u meni tjeralo me da istražujem. Prisustvovala sam bogoslužjima na brojnim mjestima, dok mi jedan vođa u mojoj crkvi nije rekao da bih već trebala prestati tu svoju potragu. Poštovala sam ga pa sam prestala s istraživanjem.

A onda sam jednog dana poslom otišla u adventističku bolnicu u Manili gdje sam saznala da je Ellen G. White bila adventistička spisateljica. Sjetila sam se svojeg oduševljenja kad sam pročitala knjigu Isusov život.

Kad sam se vratila u Baguio, Gospodin me je blagoslovio vrlo korisnim biblijskim proučavanjima s mojim prijateljima. Često smo se okupljali u kući gospođe Masadao, jedne od vođa u mojoj crkvi. Sjedili bismo oko stola dok smo proučavali, osim kada je njezin sin bio kod kuće i kada smo odlazili u drugu prostoriju. Tijekom jednog takvog prelaska primijetila sam knjigu Ellen G. White Rani spis na stolu sa strane; naša ju je skupina počela čitati tijekom naših proučavanja.

A onda je došao dan kad sam vidjela u knjigu uvezane primjerke cijelog godišta časopisa Health and Home (Zdravlje i dom). Saznala sam da je snaha gospođe Masadao, Emy, adventistička literarna evanđelistica. Dok smo gospođa Masadao i ja jednoga dana razgovarale o knjigama Ellen G. White, Emy je ušla u sobu i saznavši za moju zainteresiranost za knjige gospođe White, pozvala me je da prisustvujem zdravstvenom seminaru. Prisustvovala sam samo drugom dijelu seminara, ali sam se tamo u potpunosti upoznala s Isusom. Godine 2011. bila sam krštena i pridružila se Adventističkoj crkvi.

Kad sam postala adventistica, za mene je bilo prirodno da i sama postanem literarna evanđelistica. Prešla sam puni krug, ali sam, hvala Bogu, slijedila Njegovo vodstvo. Tako sam blagoslovljena!

Amy Tan, Filipini

Leave a Comment