Objava nade u Rijeci

Adventpress 29. 01. 2024.

“Gledati policiju kako patrolira hodnicima naše osnovne škole bila mi je svakodnevica. U razredu smo imali metalne kaveze, kako bi se učitelji imali kamo skloniti kad bi došlo do nevolje. Pa i moj brat je sâm bio vođa bande. Vjerovao sam da put izvan geta mogu stvoriti samo nasiljem. Za Boga nisam imao vremena. Ali Bog je imao vremena za mene. Pružio je svoju ruku u grad grijeha, newyoršku četvrt Brooklyn, i izvukao me.” Te riječi iskustva pastora Richarda Halversena još odzvanjaju našim mislima. Dok nas je kao gost u riječkoj crkvi u šesnaest predavanja poučavao biblijskim istinama, mogli smo se sjetiti da one nisu samo činjenice. Skoro svaki dan, od 1. do 16. prosinca 2023., imali smo priliku otvarati Božju riječ i u njoj otkrivati silu koja mijenja. Pastor Halversen je svjedočio o Bogu koji nam kroz subotu pruža lijek od stresa, kroz istinu o životu nakon smrti pruža mir i nadu; svjedočio je o Bogu koji vodi svoj narod kroz povijest svijeta i koji obećava da uskoro ponovno dolazi.

Zajedno smo dijeliti knjige i stupili u prijateljstvo s našim bližnjima koji su po prvi put i iz novog ugla čuli svjedočanstvo istine o Bogu. Pastor Richard i njegova supruga Mary su osmijehom, brigom i lijepom riječju za svakog vjernika i posjetitelja, te radošću koja zrači, ohrabrili svakoga da ne posustaje u svojoj radosti zbog Božjih djela, iako život nije uvijek lak. Niti za njih, koji su svoje živote predali u službi Bogu, život nije tekao uvijek lako. Uz sina koji je upao u strašne poteškoće ovisnosti o drogama, morali su nastaviti vjerovati u mogućnost promjene. No, Bog, Izbavitelj posegnuo je u dubinu ljudskog jada i pružio novu priliku.

Bog i dalje pruža svoju ruku. Nju je u subotu 16. prosinca 2023. prihvatio i Ivan, koji je biblijskim krštenjem posvjedočio svijetu da ostavlja svoj stari put, da prihvaća Božju ruku i kreće uskim putem uz svojeg Spasitelja. Tom odlukom i životom on se pridružuje Božjem narodu koji svjedoči kako je Spasitelj što nudi nadu — živ. Naslov naših predavanja “Objava nade”, silom Spasitelja čije svjedočanstvo nosimo svojim srcima, od samih riječi postaje stvarnost još i danas.

Zahvalni smo bračnom paru Halversen na njihovom svjedočanstvu i vremenu koje su podijelili s nama. Zahvalni smo braći i sestrama koji su doprinijeli ostvarenju te evangelizacije kroz organizaciju, pripremu programa, prijevod, zakuske, glazbu, rad na tehnici, brigu oko gostiju na ulazima u zgradu. Zahvalni smo svima na molitvama, i Bogu što nam je dao još jednu priliku da Ga upoznamo i podijelimo svjedočanstvo o Njemu.

Dorothea Relić Macedo