“Objava nade” u Vukovaru

Adventpress 20. 12. 2023.

U sklopu projekta “Europa za Krista”, uz četrnaest gradova domaćina u Hrvatskoj, i u Vukovaru je održan duhovni niz predavanja “Objava nade”. Govornici su bili Lori i David Brandt iz Oregona u Sjedinjenim Američkim Državama. Sve je bilo pod pokroviteljstvom Adventističkog radija u svijetu, uz potporu Hrvatske konferencije Kršćanske adventističke crkve. Glavne teme bile su: Nastanak grijeha, Otkupljenje, Proročanstva iz Daniela 2, Promjena subote na nedjelju, Što nakon smrti, Proročanstva iz Daniela 8 i 9, Drugi Kristov dolazak, Milenij i kraj grijeha, Nebo i nova Zemlja, Biblijsko krštenje…

Prvoga dana, 1. prosinca, činilo se kako će biti puno prepreka i problema, pa čak i potpune nemogućnosti da se sve ostvari: okružni pastor koji je trebao prevoditi se razbolio; no uoči samoga predavanja je naglo ozdravio. Ali tada je tehnika odbila poslušnost. Hvala Bogu, već drugoga dana počelo se nazirati pozitivno rješenje. Dan za danom nastavili smo se okupljati oko Božje riječi i svatko je imao priliku rasti u spoznaji i vjeri.

Svake večeri nakon završetka predavanja bilo je prilike za pitanja i odgovore, podjelu knjige Isusov život, te domjenak na kojemu se razvijala bliskost svih prisutnih i govornika. Na zadnjem predavanju se u potpunosti ispunio prostor mjesne crkve Vukovar. Zahvalni smo Bogu i Njegovom vodstvu, gledamo vjerom unaprijed i planiramo nove sadržaje kako bi Radosna vijest dotakla još mnoge. Nadamo se da ćemo se na ovoj Zemlji opet sresti s Lori i Davidom. “Ovo nije kraj našega susreta, već tek početak.” — riječi su naših dragih gostiju i nas samih.

Dominik Ljubić