Jutarnji stih

Objavljen dan i sat Kristovog dolaska

““Što se tiče onog dana i časa, o tome nitko ništa ne zna; ni anđeli nebeski, ni Sin, već jedino Otac.”“ (Matej 24,36)

S Neba se čuje Božji glas objavljuje dan i sat Isusova dolaska i proglašuje vječni savez sa svojim narodom. Poput tutnja najjačeg groma prolamaju se Zemljom Njegove riječi. (Velika borba, str. 504; izd. 2010.)
Bog je izgovarao rečenicu po rečenicu a onda zastao, dok su se Njegove riječi pronosile Zemljom. Božji Izrael stajao je očiju uprtih prema Nebu slušajući riječi koje su izlazile iz Jahvinih usta i prolamale se zemljom slično najsnažnijoj grmljavini. Bilo je izuzetno svečano. Na kraju svake rečenice sveti su uzvikivali: ““Slava! Aleluja!”“ (Rani spisi, str. 230)
Živi sveti, njih 144.000, čuli su i razumjeli rečeno, dok su zli mislili da se radi o grmljavini ili potresu. (Rani spisi, str. 34)
Božji Izrael stoji slušajući, pogleda uprtog prema gore. Njihova su lica obasjana Njegovom slavom i sjaje kao Mojsijevo lice kad je sišao sa Sinaja. Zli ne mogu gledati u njih. A kad je izrečen blagoslov nad onima koji su štovali Boga svetkujući Njegovu subotu, prolama se pobjednički usklik. (Velika borba, str. 504)
Tada počinje slavlje jer se Zemlja treba odmoriti. (Rani spisi, str. 49)
Obasjavalo ih je silno svjetlo (svete). Kako su divno sada izgledali! Nestalo je svakog traga brige i umora, a zdravlje i ljepota blistali su na svačijem licu. Njihovi neprijatelji, neznabošci koji su ih okruživali, padali su kao mrtvi; nisu mogli podnijeti svjetlo koje je obasjavalo izbavljene svete. Ovo svjetlo i slava zadržali su se na njima dok se Isus nije pojavio na nebeskim oblacima. (Rani spisi, str. 221)
Vidjela sam kako plameni oblak dolazi do mjesta na kojem je stajao Isus. Zatim je … Isus zauzeo svoje mjesto na oblaku koji Ga je nosio prema istoku — gdje se prvo pokazao svojim svetima na Zemlji — malom, crnom oblaku koji je bio znak Sina Čovječjeg. Dok se oblak kretao od Svetinje nad svetinjama prema istoku, što je trajalo danima, sluge iz Sotonine zbornice padali su pred noge svetih. (To the Little Remnant Scattered Abroad (Broadside), 6. travnja 1846.)


Komentiraj