Obred biblijskog krštenja u Slatini

Adventpress 5. 07. 2024.

U mjesnoj crkvi Slatina imali smo priliku prisustvovati svečanom obredu krštenja, u subotu 29. lipnja 2024. godine, kad su tri osobe tim svečanim činom željele javno pred cijelim svemirom pokazati svoju odluku da slijede Krista: Ivan Ferdinar iz crkve Slatina te Ljubica Mandić i Mirko Pintarić iz crkve Đurđenovac.

Novi pastor mjesne crkve Đojo Sekulić održao je prikladnu poruku iz Božje riječi o važnosti odluke krštenja i predaje života u potpunosti Bogu. Potom se s njima molio, nakon čega je slijedio obred krštenja. Svečanost je obogaćena dječjim glazbenim sastavom iz Virovitice i Grubišnog Polja, te pjesmom “Ja idem takav kakav sam” unuke sudionika krštenja Ivana Ferdinara. Nakon obreda sudionici su dobili prigodne poklone, a pastor je svakome dodijelio krštenički biblijski redak, koji će ih voditi u daljnjem životu kao spomen na njihov zavjet.

Osim vjernika iz Slatine, svečanosti su prisustvovali i vjernici iz Đurđenovca, Stipanovaca, Virovitice i Grubišnog Polja. Svi smo imali veliki duhovni blagoslov i radost koja nas je podsjetila da ćemo uskoro u puno većem broju i u sjajnim bijelim haljinama na staklenom moru pjevati “pjesmu Mojsijevu i Janjetovu”. Gostoljubivi domaćini, kojima se zahvaljujemo za gostoprimstvo, pripremili su obilan i ukusan ručak, tako da smo se tjelesno okrijepili i družili u ugodnom zajedništvu i duhovnim razgovorima. Želimo srdačnu dobrodošlicu u Božju obitelj, Božje vodstvo i blagoslov našoj sestri Ljubici i braći Mirku i Ivanu!

Jonatan Kubena