Od jeseni magisterski studij na Adventističkom teološkom visokom učilištu u Maruševcu

8. 03. 2012.

Više od četrdesetak studenata Adventističkog teološkog visokog učilišta dobilo je diplome s pravom javnosti dodiplomskog studija teologije zahvaljujući validaciji Visokog evanđeoskog teološkog učilišta u Osijeku. Ovih je dana odlučeno da se ova plodonosna suradnja između dvije obrazovne ustanove proširi.

U Osijeku je 2. ožujka 2012. održana redovita godišnja sjednica Upravnog vijeća Visokog evanđeoskog teološkog učilišta pod predsjedanjem dr. Samuela S. Bombare iz Bostona. Upravno vijeće ove višekonfesionalne visoke škole sačinjavaju predstavnici više protestantskih denominacija. Na ovom su zasjedanju izneseni izvještaji o radu, donesene su odluke o budućem djelovanju, izglasavane su kadrovske promjene i podnesena su izvješća rada dvije partnerske visoke teološke škole, Biblijskog instituta iz Zagreba i Adventističkog teološkog visokog učilišta iz Maruševca. Izvještaj o radu ATVU-a sastavio je dekan mr. sc. Željko Porobija, a iznio ga je prodekan za razvoj dr. sc. Dragutin Matak.

Vijeće je donijelo i jednoglasnu odluku kojom odobrava Adventističkom teološkom visokom učilištu da zajedno s Visokim evanđeoskim teološkim učilištem u Osijeku pripremi nastavni plan za magisterijski studij teologije i utvrdi sve pojedinosti o ovoj višoj razini studija kako bi nastava mogla početi u rujnu 2012. godine u Maruševcu. Očekuje se da će oko petnaest studenata pohađati ovaj studij tijekom četiri godine – svake godine jedan semestar. Najbolji profesori iz Hrvatske i svijeta predavat će odabrane predmete.

Osnovno usmjerenje ovog magisterijskog teološkog studija je praktična teologija koja na akademski način istražuje i promišlja biblijske istine, ali ih i nastoji učiniti razumljivim, korisnim i privlačnim u svakodnevnom životu. Vjerujemo da će i ovo produbljivanje sadržaja nebeske objave doprinijeti kvaliteti službe onih koji su odlučili posvetiti cijeli svoj život svojim bližnjima.

Dr. sc. Dragutin Matak