(Brent Hardinge / ANN)
(Brent Hardinge / ANN)

Odgođeno redovno zasjedanje Generalne konferencije

Adventpress 20. 03. 2020.

Zagreb, 20. ožujka 2020., APN (Neven Klačmer)

Na svojem jučerašnjem sastanku Izvršnog odbora, Generalna konferencija Kršćanske adventističke crkve na razini svijeta donijela je odluku o odlaganju redovitog zasjedanja Generalne konferencije Kršćanske adventističke crkve — koje se trebalo održati u Sjedinjenim Američkim Državama, u gradu Indianapolisu, od 25. lipnja do 4. srpnja ove godine — uslijed svjetske pandemije koronavirusa (COVID-19).

Također je donesena odluka da će se prigodom ponovno organiziranja zasjedanja promijeniti neke ustaljenje prakse oko organizacije i zastupnika. Izvršni odbor je na prijedlog Administrativnog odbora ovog vrhovnog crkvenog tijela donio odluku da se zasjedanje Generalne konferencije odloži do 20. svibnja 2021. godine, kad bi se, ako to bude moguće, održalo odloženo zasjedanje, ponovno u Indianapolisu, ali samo od 20. do 25. svibnja, bez popratnih sadržaja te na prilagođeni način zbog novonastalih okolnosti u svijetu.

Ted N. C. Wilson, kao predsjedavajući Generalne konferencije i ovog odbora, u svojoj izjavi za tisak istaknuo je kako ovo nije bila mjera koju su lako donijeli, ali su okolnosti takve da se morao povući taj potez. U svojem zaključnom govoru istaknuo je kako ova globalna svjetska kriza poziva adventiste diljem svijeta da služe drugima. “Ovo je vrijeme za adventiste da šire nadu i ohrabrenje. Pozvani smo biti čimbenici stabilnosti i stupovi nade.” Božja riječ kaže u 2. Timoteju 1,7 da nam “Bog nije dao duh bojažljivosti”. U tom kontekstu predsjednik je istaknuo svoje uvjerenje da će Božja misija ići naprijed. “Koronavirus ne može spriječiti propovijedanje trostruke anđeoske poruke. Božje djelo neće biti zaustavljeno!”

U vremenu do novog zasjedanja Generalne konferencije dosadašnje će vodstvo voditi crkvu u ovom važnom poslu.