Vijesti iz lokalnih crkava

Odlazak pripravnika Michaela Bistrovića u Maruševec

U subotu, 31. kolovoza 2019., oprostili smo se od mladog pastora pripravnika Michaela Bistrovića i njegove supruge Doroteje. Godina dana pripravničkog staža proletjela je kao tren, ali je bila dostatna da ih zavolimo i uživamo u njihovoj službi. Zbog toga nije ni čudno što su na rastanku zasuzile mnoge oči, dokazujući kako su nas osvojili svojom mladošću i iskrenom predanom službom Bogu. Zahvaljujući njima oživjela su naša popodnevna bogoslužja, mladi su dobili nekoga s kim mogu pjevati, svirati, smijati se, ali i proučavati Božju riječ, razgovarati i družiti se.

Prigodom ispraćaja sestre Nensi Jaklić (starješinica) i Zorice Panić (voditeljica službe đakona) uputile su im riječi zahvalnosti za njihov rad i doprinos životu naše mjesne crkve, te im uz cvijeće uručile sliku s osječkim dravskim motivom kao uspomenu na njihov boravak u našem gradu.

Vjerujemo kako će nas se i oni uvijek rado sjećati, jer smo bili prvo mjesto njihove pastoralne službe, ali smo sigurni kako će na novoj dužnosti u Maruševcu sigurno biti još uspješniji i djelotvorniji, koristeći sve svoje darove u radu s mladima.

 Gordana Balašević