Ohrabrenja na misiju u Virovitici

Adventpress 24. 11. 2023.

U mjesnoj crkvi Virovitica imali smo priliku ugostiti umirovljenog pastora Ivana Đidaru iz Maruševca, 4. studenoga 2023. godine. U dijelu namijenjenom misijskom razmišljanju, a na koji se nastavljala i njegova propovijed, pastor je ohrabrivao vjernike na svjedočenje o Bogu ljubavi. Svi se trebaju u što većem broju uključiti u misijski rad.

U propovijedi smo čuli da nas svi događaji u svijetu i znakovi vremena opominju da se nalazimo pred završnim događajima. Nalazimo se na uvodu u završnicu pred Kristov dolazak. Moramo održati vjeru i ostati čvrsto na Kristovoj strani. Upravo zbog toga svaki vjernik treba imati svoju malu misiju i raditi ono što može. Kad svatko radi ono za što ima dara i što voli, vjera će rasti i jačati. Bez naviještanja Radosne poruke ne možemo opstati. Ali kad se uključimo u taj rad, Bog će nam dati priliku da budemo na blagoslov. Trebamo biti sudionici, a ne samo promatrači.

Svaki vjernik može svjedočiti prema svojim sklonostima i sposobnostima i raditi ono što može. Ali nikako ništa ne raditi! Hvala Bogu za takve motivacijske govore koji nas potiču na još veći i predaniji rad za Boga i bližnje!

Ljubiša Živojnov