Okružni sabor u Daruvaru

Adventpress 31. 10. 2023.

Jesenske subote, 14. listopada 2023. godine, bilo je posebno svečano u posebno lijepoj starinskoj crkvi u Daruvaru. Održan je okružni sabor za crkvene okruge Daruvar, Nova Gradiška i Virovitica. Uz bogat glazbeni program — orkestar koji je vodio zajedničke pjesme, mješoviti zbor sastavljen od pjevača iz naših triju okruga, instrumentalni sastav mladih, te pjesmu djece i sudjelovanje recitatora.

Kroz biblijsku pouku vodio nas je pastor Josip Salajster, a glavnu duhovnu poruku uputio je predsjednik Hrvatske konferencije Bobo S. Marčeta. Ono što je glavni cilj u životu svakog kršćanina jest misija, širenje Radosne vijesti svakome s kim smo u doticaju.

Nakon zdravog ručka, u poslijepodnevnom dijelu je duhovnu poruku iznio pastor Alen Hadžiefendić, vođa mladih u Hrvatskoj konferenciji. Prekrasan sunčan dan bio je još jedan poklon s Neba koji je uljepšao naš svečani skup. Zahvalni smo Bogu na prilici da se zajednički družimo i proslavljamo Ga za sve blagoslove koje primamo iz Njegovih dobrih ruku.

Branko Đurišević