Jutarnji stih

Omiljene knjige

“Zato te slavim, Jahve, među pucima i psalam pjevam tvome Imenu.” (2. Samuelova 22,50)

Kad sam prvi put sreo Deana, Marion i njihovog četverogodišnjeg sina Rickyja, Dean je naručio komplet knjiga u tri sveska Family Medical Care (Obiteljski vodič za medicinsku njegu) i još jednu knjigu o prehrani. Dean se nalazio u invalidskim kolicima zato što se pijani vozač zabio u stražnji dio njegovog parkiranog automobila. Ironično, pijani vozač je otišao s mjesta događaja, ali Dean nikada više neće moći hodati.
Nakon što je isplatio prvi komplet knjiga, posjetio sam Deana i ponovno mu pokazao nekoliko naših novijih knjiga. Ovaj put je naručio knjigu Foods and Their Healing Power (Namirnice i njihova iscjeliteljska moć). Pošto je i ta kupnjna završila, posjetio sam ih u njihovom novom domu i pokazao im komplet My Bible Friends (Moji biblijski prijatelji), komplet Moose i veliku obiteljsku Bibliju. Ricky je bio u dnevnoj sobi i igrao ratnu igricu na velikom ekranu. Mogao sam samo čuti zvukove mitraljiranja i krikove ljudi dok su bili “ubijani”. Ispričao sam Deanu i Marion biblijske događaje o Esteri. Oboje su sjedili i slušali s oduševljenjem. Pomolivši se kratkom, tihom molitvom, upitao sam ih što naručuju. Marion je rekla Deanu: “Te knjige bi bile dobre za našeg sina.” Narudžbenica je bila potpisana.
Zatim su u siječnju 2011. došle poplave. Kuća Deana i Marion završila je pod pet metara vode! Kad sam stigao pred njihov dom, Marion je u automobil ubacivala neke stvari koje su uspjeli spasiti. Vlasnica kuće morala je kuću sušiti i dezinficirati. Budući da nisu točno znali gdje će pronaći kuću po kojoj će biti moguće kretanje u invalidskim kolicima, Marion je samo uzela moju posjetnicu i pozdravila me. Očekivao sam da će otkazati narudžbu knjiga. Smatrao sam da nikada više neću vidjeti ovu obitelj.
Međutim, tjedan dana kasnije otkrio sam gdje su se smjestili pa sam im odnio prvu od pet knjiga My Bible Friends. Bili su sretni što me vide, a i ja sam bio oduševljen što sam se ponovno povezao s njima. Tijekom sljedeće dostave Marion me sa širokim osmijehom obavijestila da mladi Ricky knjigu My Bible Friends nosi svuda sa sobom!
Na kongresu literarnih evanđelista 2011. direktor nakladništva donirao je novac za zamjenu onog prvog Deanovog paketa knjiga koje su propale u poplavi. Poslao sam im tekstualnu poruku o tome kasno te večeri, a Marion mi je odvratila porukom: “Hvala vam za knjige. Bog vas blagoslovio.” Moja je molitva da ove knjige i dalje blagoslivljaju ovu obitelj i da utječu na njih na pozitivan način.
Phil Vaessen, Australija


Komentiraj