Jutarnji stih

On čuje, vidi i brine se za nas

“Koji je stvorio uho, zar ne čuje? I koji je oko načinio, zar ne vidi?” (Psalam 94,9 – DK)

Jedan od mojih kupaca, dugogodišnja poznanica, doživjela je moždani udar nakon kojeg nije mogla govoriti, gutati niti stati na noge. Poznavala sam ovu ženu mnogo godina i ona je kupila mnogo knjiga od mene. Kad sam je vidjela u ovom jadnom stanju, nisam mogla povjerovati svojim očima. Odmah smo počeli moliti posredničku molitvu u njezino ime, vjerujući u Božju silu iscjeljenja. Vjerovali smo da bi zbog Božjeg milosrđa i milosti ova žena jednoga dana mogla biti izliječena. Dakle, stalno smo se molili. Ona je bila radosna usprkos svojem stanju. Zahvaljivali smo Bogu što joj je sluh bio pošteđen. Stalno je imala osmijeh na licu i borila se da ne padne u očaj.

Ali što ju je dovelo u takvo stanje? Bila je svjedok okrutnog napada nepoznatih ljudi veoma opasnim oružjem i pangasima (mačetama) na svojeg sina tinejdžera. Bila je bespomoćna, ali je vrištala dok se nije onesvijestila. Probudila se na odjelu intenzivne skrbi u bolnici kao žrtva moždanog udara.

Dok se polako oporavljala, knjige koje je kupila od mene bile su joj veliko ohrabrenje. Posebno su je privukli naslovi The Little Book of Encouragement (Mala knjiga ohrabrenja), Feeling Good (Kako se dobro osjećati) i The Incredible Power of Prayer (Nevjerojatna sila molitve). Shvatila je da će se morati u potpunosti osloniti na Boga ako ikada bude mogla ponovno živjeti normalnim životom. I ona sama je ustrajavala u molitvi.

Na kraju je počela osjećati poboljšanje i vratilo joj se dobro zdravlje. Nažalost, izgubila je posao učiteljice zbog toga što je bila odsutna iz učionice toliko dugo vremena. Ova dobra sestra, međutim, nije bila obeshrabrena. Nastavila je čitati i proučavati naše knjige koje su joj pomogle da prebrodi krizu. Kad joj se snaga vratila, čak se vratila školovanju i stekla magistarsku diplomu.

Ona danas svjedoči da su joj savjeti u našim knjigama dali hrabrosti da se u potpunosti osloni na Boga i provede u praksi ono što je čitala. Skoro je nevjerojatno što sve može učiniti Gospodin kad Mu u potpunosti ukažemo povjerenje. Stvoritelj koji nas je stvorio čuje naše vapaje, vidi naše borbe i sretan je kad može odgovoriti na naše molitve.

Mary K. Nyamosi, Kenija


Komentiraj