Onima koji Ga prihvate Krist je sve

26. 07. 2011.

“Moje ovce slušaju glas moj. Ja ih poznajem, i one idu za mnom.” (Ivan 10,27)

Promjena ljudskog karaktera čini Kristov jaram blagim i Njegovo breme lakim. Vjerom svi mogu, ako to žele, postati jedno s Kristom svojom poslušnošću i službom.

Izdavanje zapovijedi je Božja povlastica, a čovjekova dužnost je da ih poštuje. Duša nije prisiljena ni na što. Ispunjavanje dužnosti je čovjeku povjereno jednako kao i Božjem Sinu, nasljedniku Neba. On za Boga vrši brižnu, dragovoljnu i čestitu službu. Poštivanjem svih Božjih zapovijedi otkriva se duh ljubavi prema Njemu. Upravo je u ovakvom okruženju Krist živio i radio.

Svaka riječ i svako djelo predstavljaju rad za Boga. Ovo je vjera u Boga i u čovjeka. Krist nikada ne bi dao svoj život za ljudski rod da nije imao vjeru u duše za koje je umro. On je znao da će velik broj njih odgovoriti na ljubav koju je iskazao čovječanstvu. Neće odgovoriti svako srce, ali koje želi, može odgovoriti na ovu ljubav bez premca. Moje ovce će “čuti glas moj”, kaže Krist. Srce koje žudi za Bogom prepoznat će Božji glas. Bog ne može odgovoriti duši koja ne odgovara na Njegovu ponuđenu milost i Njegovu darovanu ljubav. On čeka na odgovor duše.

Cjelokupna odgovornost počiva na njima. On ih poziva na svadbu, stavlja pred njih gozbu koja može zadovoljiti svaku njihovu želju. Njegova riječ puna je biti i jezgrovitosti. “Tražit ćete me i naći ćete me jer ćete me tražiti svim srcem svojim.” (Jeremija 29,13) Tada će Gospodin dati izlijevanje Svetoga Duha kao na dan Pedesetnice.

Zajedništvo s Bogom je za svakoga osobno i izravno. Pod utjecajem Svetoga Duha srce će u ljudima gorjeti Gospodnjom ljubavlju. Oni su kao djeca puna povjerenja. Krist ne traži zasluge. O, kad bi svi došli onakvi kakvi jesu i dopustili Mu da ih pripremi da budu kao i On. Gospodin jedino želi da Ga prihvate i nauče nositi Njegov jaram i ponesu Njegov teret, da Nebo vidi kako su oni radnici koji rade s Bogom. Zašto svaka duša kojoj je potrebna pomoć i odmor ne bi mogla doći k Nositelju bremena da joj olakša teret i dade život.

Krist nije mogao a da ne bude svjetlo i nije mogao ne svijetliti. Njegov je posao bio svijetliti. Došao sam, rekao je, “da ovce imaju život i da ga imaju u izobilju”. (Ivan 10,10) U meni uopće nema tame. Svjetlo predstavlja objavu, i ono treba svijetliti usred moralne tame. Onima koji Ga prime, Krist je sve. On je njihov Tješitelj, sigurnost i zdravlje. Bez Krista nema svjetla. Između Isusa i duše ne mora biti oblak. Njegovo veliko srce puno ljubavi čezne da ispuni dušu sjajnim zrakama Njegove pravednosti. (Letter 153a, 1897.)

Promjena ljudskog karaktera čini Kristov jaram blagim i Njegovo breme lakim. Vjerom svi mogu, ako to žele, postati jedno s Kristom svojom poslušnošću i službom.Izdavanje zapovijedi je Božja povlastica, a čovjekova dužnost je da ih poštuje. Duša nije prisiljena ni na što. Ispunjavanje dužnosti je čovjeku povjereno jednako kao i Božjem Sinu, nasljedniku Neba. On za Boga vrši brižnu, dragovoljnu i čestitu službu. Poštivanjem svih Božjih zapovijedi otkriva se duh ljubavi prema Njemu. Upravo je u ovakvom okruženju Krist živio i radio.Svaka riječ i svako djelo predstavljaju rad za Boga. Ovo je vjera u Boga i u čovjeka. Krist nikada ne bi dao svoj život za ljudski rod da nije imao vjeru u duše za koje je umro. On je znao da će velik broj njih odgovoriti na ljubav koju je iskazao čovječanstvu. Neće odgovoriti svako srce, ali koje želi, može odgovoriti na ovu ljubav bez premca. Moje ovce će “čuti glas moj”, kaže Krist. Srce koje žudi za Bogom prepoznat će Božji glas. Bog ne može odgovoriti duši koja ne odgovara na Njegovu ponuđenu milost i Njegovu darovanu ljubav. On čeka na odgovor duše. Cjelokupna odgovornost počiva na njima. On ih poziva na svadbu, stavlja pred njih gozbu koja može zadovoljiti svaku njihovu želju. Njegova riječ puna je biti i jezgrovitosti. “Tražit ćete me i naći ćete me jer ćete me tražiti svim srcem svojim.” (Jeremija 29,13) Tada će Gospodin dati izlijevanje Svetoga Duha kao na dan Pedesetnice. Zajedništvo s Bogom je za svakoga osobno i izravno. Pod utjecajem Svetoga Duha srce će u ljudima gorjeti Gospodnjom ljubavlju. Oni su kao djeca puna povjerenja. Krist ne traži zasluge. O, kad bi svi došli onakvi kakvi jesu i dopustili Mu da ih pripremi da budu kao i On. Gospodin jedino želi da Ga prihvate i nauče nositi Njegov jaram i ponesu Njegov teret, da Nebo vidi kako su oni radnici koji rade s Bogom. Zašto svaka duša kojoj je potrebna pomoć i odmor ne bi mogla doći k Nositelju bremena da joj olakša teret i dade život.Krist nije mogao a da ne bude svjetlo i nije mogao ne svijetliti. Njegov je posao bio svijetliti. Došao sam, rekao je, “da ovce imaju život i da ga imaju u izobilju”. (Ivan 10,10) U meni uopće nema tame. Svjetlo predstavlja objavu, i ono treba svijetliti usred moralne tame. Onima koji Ga prime, Krist je sve. On je njihov Tješitelj, sigurnost i zdravlje. Bez Krista nema svjetla. Između Isusa i duše ne mora biti oblak. Njegovo veliko srce puno ljubavi čezne da ispuni dušu sjajnim zrakama Njegove pravednosti. (Letter 153a, 1897.)