Photo by Krisztian Tabori on Unsplash
Photo by Krisztian Tabori on Unsplash

Oslobođen lanaca

Iskustva 2. 09. 2022.

Vrisak je proparao zrak u jednom selu u Laosu. Adventistički pastor, koji je posjetio selo s malom skupinom crkvenih djelatnika, krenuo je prema glasnim povicima kako bi saznao što se događa. Iznenadio se ugledavši šesnaestogodišnjeg dječaka vezanog lancima za drveni pod obiteljske kuće.

“Što se dogodilo s vašim dječakom?” upitao je roditelje. “Zašto je vezan lancima?”

Roditelji su izgledali tužno. “Naš sin Aer je bolestan već mnogo godina”, rekao je njegov otac.

“Postaje normalan na nekoliko sati, ali onda opet izgubi razum, i to nekoliko puta dnevno”, rekla je njegova majka.

Roditelji su potrošili sav svoj novac pokušavajući pronaći lijek. Ali stanje se postupno pogoršavalo, sve dok nisu nevoljko odlučili ostaviti Aera sve vrijeme u lancima kako bi ga spriječili da ozlijedi sebe i druge. Proteklih šest mjeseci bio je vezan za drveni pod.

Pastor je razgovarao s Aerom i ispričao njemu i njegovim roditeljima o spasonosnoj Isusovoj ljubavi. “Ako je Isus voljan, može izliječiti Aera”, rekao je.

Tražio je dopuštenje da se moli Bogu za dječaka. Aerovi roditelji su sretno pristali. Na licima im je blistala nada da će im sin ozdraviti.

Nekoliko dana kasnije, pastor i njegovi suradnici ponovno su posjetili Aera i molili se za njega. Pastor je pozvao obitelj na bogoslužje u najbližu adventističku crkvu u susjednom selu.

Sljedeće subote roditelji su stigli u crkvu s Aerom, kojemu su ruke bile vezane lancima. Svaki se vjernik crkve molio za Aera, a zatim je pastor zamolio i dječakovog oca da se moli za njega. Sve su glave bile pognute dok se otac molio Isusu u ime svojega sina. Od toga dana dječak je ozdravio. Vratio se u dobro stanje i više nije trebao biti vezan lancima.

Susjedi su bili začuđeni i Aerove su roditelje zasuli pitanjima.

“Je li ovo dječak koji je godinama bio bolestan i bio je vezan lancima?” pitao je jedan.

“Zašto je sada dobro?” pitao je drugi. “Tko ga je izliječio?”

Roditelji su objasnili da je kršćanski Bog izliječio njihovog dječaka.

Ne samo da su Aerovi roditelji nakon iscjeljenja prihvatili Isusa kao svojeg osobnog Spasitelja, nego su to učinile i mnoge druge obitelji. Te su obitelji među stotinu dvadeset i dvije osobe koje su krštene u toj crkvi u travnju 2021. godine, i koje su ispunile mjesnu crkvenu građevinu do kraja.

“Slavimo Boga što je učinio toliko čuda na ovom području, zbog čega su mnogi ljudi došli k Njemu kako bi bili spašeni”, svjedoči mjesni pastor koji je podijelio to iskustvo s urednikom Adventističke misije.

Hvala vam na misijskim subotnjoškolskim darovima koji podržavaju širenje Radosne vijesti u Laosu i po cijelom svijetu.

Andrew McChesney