Oštar pas

29. 11. 2015.

“Moj je Bog poslao svog Anđela; zatvorio je ralje lavovima…” (Daniel 6,23)

Tijekom ljeta 2000. kolportirao sam u gradu Santa Kruzu. U tom gradu upoznao sam obitelj vlasnika oštrog psa. Stajao sam ispred ograde koja okružuje kuću i dozivao muškarca na vratima, ali mi je on rekao da nema vremena za mene i da ima vrlo opasnog psa. Meni je bilo jasno da mu je pas opasan i zato je bilo jako dobro što njihova kuća ima jaku ogradu.
Međutim, ja sam ipak želio porazgovarati s tim čovjekom. On je na kraju došao do ulaznih vrata vičući na me i psujući. Stajao sam nervozan i tiho se molio. Kad je stigao do vrata, počeo sam mu objašnjavati zašto sam došao k njemu. Dok smo polako išli prema kućnim vratima, objašnjavao sam mu zašto je moj rad važan za njega i njegovu obitelj.
U prolazu mi je napomenuo da će me njegov pas ugristi ako pokušam ući u njegovu kuću, a ja sam došao do ulaznih vrata i pas me nije ugrizao.
Kad smo ušli unutra, čovjek je saslušao moju prezentaciju knjige Third Millennium (Treće tisućljeće), ali nije želio slušati ni o kojoj drugoj knjizi i odmah je prihvatio moju ponudu da kupi tu knjigu. Zatim je izrazio čuđenje što me njegov pas nije ugrizao. Nije čak ni zalajao na mene. Čovjek je shvatio da je spasenje došlo u njegovu kuću. Izgledalo je da je prije nego što sam od njega otišao, Božji Duh već počeo djelovati i mijenjati srce ovog čovjeka.
Toga sam dana jasno shvatio da literarni evanđelist mora biti spreman spasenje odnijeti svima, čak i onima koji ne razumiju da im je ono potrebno. Anđeo Gospodnji priprema put Njegovim radnicima. Zahvaljujući literarnom radu, ja sam sada pastor koji služi Gospodinu s punim radnim vremenom.
Benjamin Choque Layme, Bolivija