Pastor Raafat Kamal sa suprugom Heidi Kamal
Pastor Raafat Kamal sa suprugom Heidi Kamal

Pastor Raafat Kamal ponovno izabran za predsjednika TED-a

Generalna-2015 7. 07. 2015.

U ponedjeljak, 6. srpnja, pastor Raafat Kamal, ponovno je izabran za predsjednika Transeuropske divizije Kršćanske adventističke crkve (TED) čije je sjedište u St Albansu, u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Izabrani divizijski predsjednici sa suprugama

Raafat Kamal je preuzeo službu predsjednika TED-a prije gotovo godinu dana, 10. srpnja 2014. Otada je dokazao da je sposoban vođa koji sluša i savjetuje se s glavnim osobama i vođama dvadeset dviju država Transeuropske divizije kako bi razvio ključnu, misijski orijentiranu strategiju u najvjerojatnije geografski najsvjetovnijoj diviziji na svijetu.

 

U veljači 2015. okupio je u St Albansu vođe i mislioce iz cijele Europe, pa i šire, na sastanke koji su trajali više od tjedan dana. To je rezultiralo popisom mjerila za misiju koja su nakon toga na proljetnom sastanku TED-a pretvorena u strateški okvir. Tako je TED-ov odbor za imenovanje dobio čvrsti temelj kada se u sljedećih nekoliko dana bude sastajao zbog biranja odjelnih vođa. Razumijevanje važnosti duhovnih vrijednosti na svim područjima života i misije ključni je dio ove strategije.

U svom govoru u dvorani Alamodome, neposredno nakon ponovnog izbora, naglasio je kako to nije godišnji odmor. „Jedno zasigurno znam. Kada se vratimo, imat ćemo puno posla.“ Međutim, raduje se što nije sam. „Svaki vjernik je Kristov veleposlanik“, i u tom smislu vidi potrebu za reorganizacijom kako bi se usmjerili na mogućnosti na razini mjesnih crkvi. „Sve što činimo treba promatrati u svjetlu misije,“ rekao je. Kratku snimku razgovora s pastorom Kamalom možete vidjeti ovdje.

Pastor Kamal je iz Libanona, no živi i radi u Engleskoj i Norveškoj. Supruga mu je Heidi Kamal Kendel iz Norveške, po struci medicinska sestra. Imaju dvije kćeri.

Pastor Raafat Kamal sa suprugom Heidi Kamal

Pastor Raafat Kamal je rukopoloženi propovjednik s diplomom iz ekonomije i teologije, te četiri magisterija: iz sistematske teologije, edukacijske administracije i kurikuluma, islamske filozofije i teologije, i poslovne administracije.

Tijekom svoje karijere Kamal je služio crkvi tijekom četiri godine kao nastavnik i školski administrator, direktor ADRA-e, te osamnaest godina na administrativnim i izvršnim poslovima. Posljednjih sedam godina, prije izbora za predsjednika, bio je tajnik i pomoćnik predsjednika TED-a, s dodatnim odjelnim odgovornostima za Adventističku misiju, odnose s javnosti i vjersku slobodu, te upraviteljsku službu.

Transeuropska divizija se sastoji od 22 europske države s ukupnim brojem od 202 milijuna stanovnika, i crkvenim članstvom koje broji 84.000 vjernika. TED ima 11 unija i tri misijska polja. Ako želite saznati više o TED-u posjetite stranicu www.ted-adventist.org.