Pedeseta obljetnica Kršćanske adventističke crkve u Sisku

8. 02. 2011.

SisakU petak 3. prosinca 2010. navršilo se točno pedeset godina od održavanja prvog bogoslužja u Adventističkoj crkvi u Sisku, 3. prosinca davne 1960. godine. Ova je obljetnica obilježena u subotu 4. prosinca 2010. u nazočnosti vjernika, pastora i nekolicine pionira koji su osnivali ovu duhovnu zajednicu.

 

Sve je razveselio dolazak prvog propovjednika crkve, pastora Zvonimira Pleška sa suprugom Sandrom i kćeri Sanjom. Sestra Ljubica Filčić, jedna od pionirki crkve u Sisku i sestra prve krštene vjernice Anice Matak, na vedar i zabavan način opisala je prilike u to doba. Bilo je teško zbog neimaštine i političkih okolnosti u zemlji, ali su duhovna radost i oduševljenje liječili sve boli.

Uz brojna sjećanja nizali su se dojmovi i rekonstrukcije povijesti. Nakon zajedničkog objeda svi smo se fotografirali kako bismo obilježili prijeđeni put u vremenu i zahvalili dragom Bogu koji nas je dosad vodio najboljom životnom stazom. On će to učiniti i u budućnosti.

Za izvrsnost ovoga doživljaja pobrinuli su se sestre i braća iz Siska predvođeni propovjednikom Vladimirom Janušićem i starješinom Josipom Takačem.

Dr. sc. Dragutin Matak