Adventpress

Peterostruko krštenje u Osijeku

Subota 19. rujna 2020. godine bila je poseban i nezaboravan dan za osječku adventističku crkvu. Usred ovih turobnih vremena tog je dana petero mladih osoba učinilo zavjet s Bogom krštenjem, i tako nas doslovno uvelo u neku posve drukčiju, ljepšu i bolju, nebesku stvarnost.

Slušati smo predivna nadahnuta iskustva obraćenja svakoga od njih, i tako cijelo prijepodne, uz bogat glazbeni program, recitaciju i odabrane biblijske ulomke sudjelovati u najradosnijem i najsvečanijem proslavljanju Boga.

Bruno, Josip i Igor samostalno su istraživali istine Biblije te vođeni Svetim Duhom potražili crkvu koja ih sve drži. Ivana, mlada supruga i majka podrijetlom iz adventističke obitelji odlučila je nakon kratkog lutanja predati svoj život Kristu. Studentica Mihaela sve nas je dirnula svojim iskrenom ispoviješću o potrazi za Bogom koji prihvaća i ljubi, u čemu joj je pomogao njezin prijatelj Ruben. Svojim iskustvom obradovali su nas na kraju supružnici Silvija i Duško, koji su nakon iskustva izlječenja, još prije tri mjeseca, učinili zavjet s Gospodinom.

Sam obred krštenja obavio je pastor Staniša Margarić pa je bogoslužje, iako je trajalo dugo, proletjelo kao tren, te smo se razišli sretni i ohrabreni osjećajući Božju blizinu i svetu radost u srcu.

Gordana Balašević