Vijesti iz lokalnih crkava

Philip Yancey u Kršćanskoj adventističkoj crkvi u Zagrebu

Zasigurno najutjecajniji kršćanski pisac današnjice, Philip Yancey iz Sjedinjenih Američkih Država, održao je predavanje o Božjoj milosti u Kršćanskoj adventističkoj crkvi u Zagrebu na Prilazu, u subotu 20. listopada 2012. Tog prijepodneva njegovom su predavanju nazočili mnogi posjetitelji i oduševljeni čitatelji Yanceyevih knjiga, od kojih su tri (od ukupno 25) prevedene na hrvatski jezik: Isus kakvog nisam poznavao, Zašto je milost tako čudesna i Gdje je Bog kada boli.

Dugogodišnji novinar, urednik i uspješni pisac čije se misli često navode u medijima, uz kojega je bila i supruga Janet, obratio se izravno adventističkim vjernicima i poželio im da budu poznati u svojemu gradu po tome što su Bogu odani i vjerni kršćani, koji su prijateljski raspoloženi prema svojim bližnjima i milosrdno im pomažu. Crkva je supružnicima Yancey u znak zahvalnosti poklonila posebno dizajniranu kravatu (budući da su gosti u domovini kravate) i ženski šal te englesko izdanje knjige Ellen G. White Isusov život i knjižicu Johna Seamana Tko su adventisti sedmog dana.

Boraveći u Zagrebu, Yancey je u nedjelju održao predavanje “Gdje je Bog kada boli?” u dvorani Hypo centra i u ponedjeljak u Novinarskom domu promovirao svoj prijevod istoimene knjige na hrvatskom jeziku u nakladi tvrtke Bono Records iz Rijeke. Samo na engleskom jeziku Yanceyove knjige dosegnule su golemu nakladu od 15 milijuna primjeraka, a dosad su prevedene na 35 jezika svijeta. Radujemo se naporima i velikim uspjesima kršćana raznih denominacija u ispunjavanju Kristovog velikog naloga i obznanjivanju Radosne vijesti svijetu uz pomoć pisane riječi i na druge načine.

Yanceyevo predavanje u Kršćanskoj adventističkoj crkvi u Zagrebu možete poslušati ovdje:

Miroslav Vukmanić