Događaji

Početak u petak

Prvu emisiju “Početak u petak” koja je bila emitirana 25. 12. 2015. možete pogledati na YouTube kanalu Studia Glas Nade.

 

IZ STUDIJA GLAS NADE

Kreće prva emisija “Početak u petak” na TVGN-u.


Adventistička internet televizija Glas nade, TVGN, u petak 25. prosinca 2015. kreće na adresi: glasnade.org s prvom emisijom “Početak u petak” iz novog studija Glas nade. Ova emisija je namijenjena ponajprije adventistima, ali i svima drugima koje zanima život i djelovanje Kršćanske adventističke crkve i duhovni sadržaji.

U strateškim planovima Jadranske unije konferencija Kršćanske adventističke crkve u posljednje dvije godine izražen je veći naglasak na medijsko djelovanje i potporu koje ono može dati misijskom djelovanju. Ne mali broj novih vjernika došao je u dodir s Adventističkom crkvom, duhovnim vrijednostima i načelima upravo preko medijskih sadržaja. Zbog toga je donijeta odluka na Izvršnom odboru JUK-a da se ulaže u stvaranje i opremanje novog studija koji bi se bavio medijskom proizvodnjom različitih duhovnih i društvenih sadržaja.

Ovo nije bio mali zalogaj za Jadransku uniju i nije bilo lako pronaći novčana sredstva i raspoloživi prostor za opremanje takvog studija. Studio je uređen na katu zgrade u kojoj se nalazi molitveni dom crkve Zagreb 2 u Rakovčevoj 26. Uz potrebne manje građevinske zahvate, unutarnje radove, akustičko i tehničko uređenje oblikovan je studio koji već djeluje, iako sve još nije u potpunosti dovršeno. Postoji još potreba u opremanju studia koji bi trebao služiti dvostruko — za audio i video snimanja — kao i za montažu i proizvodnju različitih medijskih sadržaja.

Zadovoljstvo je stoga najaviti planove Odjela komunikacija i medija o pokretanju Adventističke internet televizije Glas nade — TVGN, koja bi stvarala svoj program postupno povećavajući broj različitih televizijskih emisija. Ove emisije bavile bi se: zdravstvenim temama korisnima društvu, biblijskim temama i pitanjima, društvenim i duhovnim temama koje zanimaju ili zabrinjavaju ljude, mladima, djecom, glazbom, obiteljskim i bračnim izazovima i mnogim drugim područjima. Na ostvarenju emisija surađivat će velik broj ljudi, vjernika, volontera, medijskih stručnjaka, te odjeli i uprava Jadranske unije konferencija. Studio Glas nade proizvodit će i druge medijske sadržaje koji će podupirati djelovanje Crkve i opće dobro u društvu. Snimat će se i različiti nizovi predavanja i propovijedi, kraći i duži video klipovi, video najave, a emitirat će se i neki strani sadržaji koje pripremaju medijske kuće Kršćanske adventističke crkve u svijetu.

Studio Glas nade

Iako studio već djeluje, svečano otvorenje studija Glas nade bit će u nedjelju, 13. ožujka 2016. godine u 16 sati u prostorijama studija. U povodu tog svečanog otvorenja bit će upriličen poseban program od petka 11. do nedjelje 13. ožujka. Gost na otvorenju studija dr. Miroslav Pujić, koji dolazi iz Cambridgea u Velikoj Britaniji, održat će tri duhovna predavanja koja će biti izravno prenošena iz studija Glas nade svake večeri od petka do nedjelje. U crkvi Zagreb 2 će u subotu 12. ožujka biti upriličeni posebni programi: jutarnja propovijed i poslijepodnevno bogoslužje koje će biti posvećeno djelovanju Adventističke crkve preko medija i otvorenju studija Glas nade. Svečano otvorenje u nedjelju 13. ožujka bit će, uz prigodnu svečanost i domjenak, prilika za kratka obraćanja više različitih gostiju iz crkvene uprave i iz svijeta medija, ponajprije s Hrvatske radiotelevizije, s kojom ostvarujemo dobru suradnju, i mnogih drugih.

Prva emisija adventističke internet televizije bit će emitirana u petak, 25. prosinca 2015. godine u 19 sati na internet stranici: glasnade.org pod nazivom “POČETAK u petak”.

Ta prva emisija bit će namijenjena ponajprije vjernicima adventistima, jer će prikazati teme, vijesti, reportaže i razgovore iz života i djelovanja Kršćanske adventističke crkve. U njoj će biti video priloga iz bliza i daleka, iz različitih mjesnih crkava o posebnim zanimljivim i vrijednim događajima, a bit će i kratka duhovna poruka i glazbene točke. Svakako, dobrodošli su i svi gledatelji koji nisu adventisti, jer emisija će biti vrlo zanimljiva.

Iz sadržaja prve emisije “POČETAK u petak” izdvajamo: nekoliko različitih životnih priča u reportažama iz Draža, Osijeka i Maruševca; razgovor s Nevenom Klačmerom, tajnikom Jadranske unije konferencija o Adventističkom učilištu u Maruševcu i o najavljenom sastanku svih nekadašnjih učenika Srednje škole u Maruševcu koji će biti u posljednjem vikendu srpnja 2016. godine; duhovnu poruku Drage Mojzeša, predsjednika Hrvatske konferencije; razgovor sa Zlatkom Musijom, predsjednikom Jadranske unije konferencija i njegovo obraćanje u povodu blagdana; video priloge, glazbene brojeve i tako dalje. Voditelji emisije su Nevenka Milovanović i Darko Kovačević.

Nakon toga gledatelji će imati priliku pogledati jedinstveni filmski projekt “STVARANJE — Zemlja je svjedok” koji  govori o Stvoritelju, Njegovom djelu i Njegovoj ljubavi za nas. Ovaj film adventističkog redatelja Henrya Stobera, u trajanju od pola sata, obiluje predivnim uprizorenjima stvaranja. Film je priređen i sinkroniziran na hrvatskom jeziku s vrsnim glasom Ivana Kojundžića s Hrvatske televizije, a glazbu skladatelja Dominika Buchnera izvela je Praška filharmonija pod ravnanjem Williamsa Coste, voditelja Odjela komunikacija i medija Generalne konferencije Kršćanske adventističke crkve, koja je poduprla ostvarenje ovog vrijednog filmskog djela.

Ovo lijepo filmsko ostvarenje izašlo je na DVD-u u Hrvatskoj te ga je moguće nabaviti preko Odjela komunikacija Jadranske unije konferencija: darko.kovacevic@adventisti.hr; 098 9866 991; www.adventisti.hr

Novi mediji, novo djelovanje, nove mogućnosti i novi studio svakako će pridonijeti dosezanju ljudi koji traže nešto više od života. Tada nastupa ljudski čimbenik, i stoga ne treba nikad zaboraviti osobni dodir i prijateljstva koja treba njegovati sa svima koji traže Boga.

Hvala Bogu za sve ove prilike, mogućnosti i blagoslove!

Darko Kovačević, tajnik za komunikacije i medije Jadranske unije Kršćanske adventističke crkve


Komentiraj