Pokretanje adventističke televizije u Poljskoj potvrđuje rast medijske službe

Vijesti 7. 03. 2013.

5. ožujka 2013. Silver Spring, Maryland, SAD / ANN

Vođe Crkve adventista sedmog dana u Poljskoj kažu da ovomjesečno pokretanje Poljskog Hope Channela označava neprestani rast medijske službe u ovoj srednjoeuropskoj zemlji.

Adventistička crkva proizvodi program za internet televiziju koja emitira 24 sata dnevno sedam dana u tjednu iz novootvorenog poljskog Hope Channela u medijskom centru Glasa nade u Varšavi. Crkvene vođe su prepoznale medije kao idealnu metodu službe u ovoj europskoj zemlji. [fotografija: tedMEDIA]

Hope Channel Poljska pruža internet televiziju 24 sata dnevno sedam dana u tjednu, a u planu je ulazak u mjesne kabelske i satelitske mreže tijekom sljedećih mjeseci. Mreža emitira originalne poljske sadržaje i prevedene uratke proizvedene od strane studija tedMEDIA iz Transeuropske divizije sa sjedištem u Engleskoj.

“Ovo je značajan pomak za Adventističku crkvu u Poljskoj”, rekao je Pawel Lazar, predsjednik poljskog Hope Channela i Poljske unije konferencija.

“Kada sam prije mnogo godina započeo s radom u crkvi, imali smo dobar uspjeh preko javnih evangelizacija, ali sada otkrivamo da su mediji najbolji način za povezivanje s našim društvom, posebno mladima”, rekao je Lazar.

Crkveni službenici u Poljskoj kažu da će poljski Hope Channel pomoći u postavljanju temelja za gradski evangelizam planiran za Varšavu 2014. godine. Trenutno se dizajniraju reklamni plakati koji će se postaviti u najvećim gradovima.

U Poljskoj nešto manje od 6.000 adventista štuje Boga u 118 crkava. Crkva također vodi koledž, nakladničku kuću i medijski centar Glas nade u Varšavi.

Varšava je jedna od nekoliko desetaka gradova diljem svijeta u kojima će adventisti sljedećih godina provoditi koordinirani evangelizam, kao dio inicijative Misija gradovima.