Pomozite jedni drugima rasti

10. 07. 2024.

“Ljubite srdačno jedan drugoga bratskom ljubavi! U davanju časti prednjačite jedan drugome!” (Rimljanima 12,10)

Istinski se zanimam za mlade i želim vidjeti kako nastoje usavršiti kršćanski karakter pokazujući marljivost u proučavanju i ozbiljnoj molitvi te stjecanju sposobnosti važnih za uspješnu službu u Božjem djelu. Želim vidjeti kako pomažu jedni drugima u dosezanju više razine kršćanskog iskustva.

Krist je došao pokazati ljudskoj obitelji put spasenja, i On je učinio da i malo dijete može hoditi njime. Krist poziva sve učenike da se trude upoznati Gospodina i, slijedeći Njegovo vodstvo svakog dana, shvate kako je Njegov dolazak siguran kao zora.

Gledali ste sunce kako se pojavljuje i kako se iznad zemlje i neba postupno javlja dan. Malo–pomalo zora rudi, dok ne bljesne sunce. Svjetlost se pojačava i postaje sve jasnije, dok ne bljesne puna slava podneva. Ovo je prekrasna slika onoga što Bog želi postići za svoju djecu u usavršavanju njihovog kršćanskog iskustva. Kao što dan za danom hodamo u svjetlu koje nam Bog šalje, spremnom poslušnošću svim Njegovim zahtjevima naše se iskustvo proširuje sve dok ne postignemo punu visinu rasta muškaraca i žena u Isusu Kristu.

Mladi trebaju uvijek imati pred sobom stazu kojom je Krist hodio. To je bio smjer pobjeđivanja na svakom koraku. Krist nije došao na Zemlju da kao kralj vlada narodima. Došao je kao ponizan Čovjek, bio je kušan i pobijedio je kušnju; a jednako tako i mi moramo upoznati Gospodina. U proučavanju Njegovog života naučit ćemo koliko Bog preko Njega želi učiniti za svoju djecu. Naučit ćemo da, ma kako velika naša kušnja bila, nikada nećemo u potpunosti shvatiti ono što je Krist podnio kako bismo mogli upoznati put, istinu i život. Životom usklađenosti s Njegovim primjerom mi trebamo pokazati zahvalnost za Njegovu žrtvu u našu korist.

Mladi su otkupljeni beskonačnom cijenom: krvlju Božjega Sina. Razmotrite Očevu žrtvu i Njegovo dopuštenje Sinu da prinese tu žrtvu. Razmotrite čega se Krist odrekao kad je napustio nebeske dvorove i kraljevsko prijestolje, kako bi svoj život prinio kao svagdašnju žrtvu za ljude. Pretrpio je sramotu i zlostavljanje. Nosio je sve uvrede i ismijavanje koje su mu zli ljudi mogli uputiti. A kad je završio svoju zemaljsku službu, pretrpio je smrt na križu. (Poruke mladima, str. 7—9)