Poruka za novu godinu

Vijesti 14. 12. 2012.

Dragi čitatelji,

Dok se bliži kraj 2012. godine, moje srce je ispunjeno zahvalnošću Gospodu za Njegove mnoge blagoslove u proteklom vremenu – u osobnom životu i u životu Crkve. Prisjećam se, primjerice, našeg revidiranog Strateškog misijskog plana kojeg smo unaprijedili za Europu nakon naše reorganizacije 1. siječnja, zatim naših mnogih savjetodavnih sastanaka i seminara koji su opremili i ohrabrili vođe odjelâ u mnogim zemljama, izvanredne Konferencije europskih pastora koja se usredotočila na temu Objavljivanja Boga u Europi, te brojnih evangelizacija diljem Divizije, koje su mnoge dovele Kristu.

Ali sada ulazimo u novu fazu. Bog ima budućnost za našu službu! Pokrenuli smo Projekt Veliku nadu s neobično bogatim izborom materijala za koje se nadamo da će dosegnuti sekularne i postmoderne ljude tijekom sljedeće godine. U isto vrijeme, okupit ćemo se oko Misije gradovima, udružujući se sa svjetskom crkvom u globalnom dosezanju velikih gradova, koje započinje s radom u New Yorku i Londonu. Naš strateški plan bit će primijenjen kroz naglasak na posezanje prema gore (bogoštovlje), posezanje prema unutra (njegovanje duhovnog rasta crkvenih članova) i posezanja prema van (evangelizam). Brinemo se o zdravlju crkve jednako kao i o njezinom rastu. Nastavit ćemo koristiti medije kao važno sredstvo za dosezanje našeg društva naviknutog na slikovite prikaze pomoću kreativne produkcije kratkih video spotova s porukom za sadašnje vrijeme. Koristit ćemo i „društvene medije“ kroz službu LIFEconnect preko koje smo dosegnuli već stotine tisuća ljudi. Veliki događaj 2013. godine bit će Europski kongres mladih u Novom Sadu. Očekujemo ubrzani napredak djela u Cipru pod novim i snažnijim vodstvom nego ranije. Popis je dugačak, pa ovi događaji samo kratko predstavljaju ogromnu aktivnost koja se planira u TED-u sljedeće godine. Molimo se za nove vjernike, za nove crkve i za probuđenje među našom djecom i mladima i vjerujemo da će Visoko učilište Newbold odigrati važnu ulogu u ovim planovima.

Kada prvo tražimo Boga, onda možemo vidjeti napredak i rast pomoću Njegove milosti. Neka nas završetak ove godine i početak nove dovede bliže Bogu i zajedništvu s obitelji i prijateljima. Moje misli posebno idu svima onima koji su sami i onima koji trpe bol i beznađe, te se molim da Bog još jednom bude veliki Utješitelj i donese izliječenje i nadu. Želim svima blagoslovljenu godinu od Gospoda!

dr. Bertil Wiklander, predsjednik Transeuropske divizije