Vijesti iz lokalnih crkava

Posebna Biblija u Krškom

U subotu, 14. siječnja mladi iz Zagreba donijeli su u Krško posebnu Bibliju. To je Biblija koju je više od dvjesto mladih vjernika Krščanske adventističke crkve iz Slovenije, Hrvatske i Albanije prepisivalo više od šest mjeseci na za to predviđen papir, a zatim je to sve uvezano u knjigu A3 formata. Od listopada 2011. do jeseni 2012. Biblija putuje po svim trima državama i tako stvara veze prijateljstava među mladima i s Bogom.

Mladi mjesne crkve Rakovčeva iz Zagreba gostovali su u Krškom već i prijepodne, a za poslijepodne su pripremili posebno bogoslužje s bogatim glazbenim programom, duhovnim razmišljanjem kojega je pripremio Aleksandar Očko, pitanjima iz poznavanja Biblije te zanimljivostima o Bibliji kao knjizi nad knjigama koja je najčitanija knjiga u povijesti i prevedena na više od 2.100 jezika.

Prema nekim podacima Biblija sadrži 3.566.480 slova, 773.746 riječi, 31.102 redaka, 1.189 poglavlja i 66 knjiga. Stari zavjet sadrži 39 knjiga, Novi zavjet 27. Od 1611. godine bilo je prodanih više od 800.000.000 primjeraka Biblije, što znači približno dva milijuna Biblija godišnje odnosno 5.480 primjeraka dnevno! Poseban trenutak kojeg su svi iščekivali bila je primopredaja Bilbije mladima iz Krškog koji su prepisivanja Pavlovo pismo Rimljanima. Bibliju je preuzeo Lovro Abram, vođa mladih, i tako je crkva u Krškom postala dvadeseta crkva koja ugošćuje ovu posebnu Bibliju.

Nakon primopredaje Biblije svi su zajedno otišli do Valvasorjeve knjižnice u Krškom gdje će Biblija biti izložena i gdje će je posjetitelji knjižnice moći pogledati do petka, 20. siječnja. U subotu, 21. siječnja mladi iz Krškog odnijet će Bibliju nazad u Hrvatsku u crkvu na Prilazu u Zagrebu.

Rosvita Abram, Slovenija, Krško


Komentiraj