Posjet hrvatskom veleposlanstvu u Canberri

Vijesti 2. 05. 2014.

Tijekom svog boravka u Sydneyu, pastor Neven Klačmer, tajnik Jadranske unije konferencija Kršćanske adventističke crkve, u četvrtak 17. travnja 2014. posjetio je hrvatsko veleposlanstvo u Canberri. Posjet je uslijedio na poziv veleposlanika Republike Hrvatske u Australiji i Novom Zelandu, Dr. Damira Kušena, koji je pet dana ranije, u subotu 12. travnja, nazočio Uskršnjem koncertu u hrvatskoj adventističkoj crkvi Dundas.

U pratnji svog domaćina u Sydneyu, pastora Edvarda Milera, i vjernika Marka Balaža, Klačmer se u uredu veleposlanika zadržao puna dva sata. Dr. Kušen se sa svojim gostima najprije osvrnuo na netom održani Uskršnji koncert koji ga se posebno dojmio i o kojem je imao samo riječi pohvale. Veleposlanik je nakon toga goste upoznao sa svojom vizijom djelovanja veleposlanstva, odnosima s golemom, ali i vrlo slojevitom, hrvatskom zajednicom, te brojnim izazovima rada u diplomatskoj službi.

Dolazak izaslanstva Adventističke crkve Dr. Kušen je osobito pohvalio kao još jedan vid jačanja veze između domovinske i iseljene Hrvatske izrazivši pritom svoju odlučnost za što većom nazočnošću u hrvatskoj zajednici, pa tako i u javnim programima hrvatskih adventističkih crkava.

Veleposlanik je svoje goste oduševio svojom neposrednošću, jednostavnošću i spremnošću da svojom službom na ovom kontinentu učini nešto značajnije te tako približi domovinu dijaspori i dijasporu domovini.

Edvard Miler