Adventpress

Posjet obitelji Lorencin osječkoj crkvi

U subotu, 5. svibnja 2021. godine, posjetili su nas pastor Miroslav Lorencin i njegova supruga Julijana, naši uvijek rado viđeni gosti. Jedanaest godina pastoralne službe i prisnog zajedništva koje su proveli u Osijeku povezalo nas je neraskidivim vezama, zbog čega pastor Lorencin u šali zna reći: “Jednom Osječanin, uvijek Osječanin.”

Na bogoslužju smo najprije poslušali sestru Julijanu, koja je iznijela zanimljivo iskustvo adventista iz poslijeratne Čehoslovačke koji su, zahvaljujući dobroti jednog starog adventista prema budućem predsjedniku Ludvíku Svobodi, dobili pravo slobodnog djelovanja, unatoč zabranama komunističkog režima.

Pastor Miroslav je u svojoj propovijedi govorio o “dodiru vjere” na temelju primjera žene iz Evanđelja po Luki 8. poglavlja, te nas pozvao da budemo crkva, mjesto i ljudi  preko kojih će drugi dodirnuti Isusa i ozdraviti.

U poslijepodnevnim satima, prema izričitoj želji naših gostiju, upriličili smo ugodnu šetnja uz Dravu do osječkog Zoološkog vrta i natrag, iza čega smo se oprostili od naših dragih gostiju sigurni da će nam ponovno doći čim im se za to ukaže prilika.

Gordana Balašević