Posjet vjernika crkve iz Pule crkvi Rijeka Centar i koncert VIS „Eklesia“

Vijesti iz lokalnih crkava 7. 12. 2012.

Subotu 01.12.2012. braća i sestre iz Pule kao i braća i sestre iz crkve Rijeka Centar iščekivali su s radošću jer je toga dana bio najavljen posjet Pule Rijeci. Oko trideset gostiju iz Pule na jutarnjem bogoslužju a na večer na koncertu i više njih, učinili su ovu subotu posebno svečanom na čelu s pastorom Dariom Kovačevićem koji je uputio posebno ohrabrujuću propovijed uz pjesme gostiju na slavu Bogu.

Britanski kazališni scenarist i režiser Peter Brook rekao je :“Dirigent ne stvara muziku, ona stvara njega – ako je prihvati, ako joj se prepusti, ona će ga ponijeti i to će osjećanje prenijeti na nas”. U subotu 01.prosinca u 18 sati u prostorijama udruge „Više od života“ održao se gospel koncert vokalno-instrumentalnog sastava „Eklesia“. Voljela bih kada bi se tih sat i pol uživanja u glazbi moglo prenijeti na papir, ali pokušat ću to dočarati najbolje što mogu. Upravo ono što je P.Brook izjavio mogli smo osjetiti  na tom koncertu. Osjetili smo taj žar i ljubav prema glazbi, ali ne samo prema glazbi i predivnim notama nego i ljubav prema Onome u čiju je čast bio održan koncert, Onome koji je bio počasni gost na tom koncertu.

Publika je bila „počašćena“ različitim repertoarom pjesama koje su govorile o Spasitelju, osobi koja zauzima posebno mjesto u našem životu, o Onome koji je naša nada, ljubav i spas. Bilo je zaista različitih stilova glazbe za sve ukuse i dobne skupine od mirnijih, bržih, crnačkih pa do židovskih. Bile su to pjesme koje imaju lijepu poruku i daju smisao životu jer pjevaju o Onome koji daje taj smisao u teškim i bezizlaznim prilikama. I na samom kraju kao i na početku, voljela bih citirati jednog poznatog skladatelja, W.A.Mozarta koji kaže: “Muzika je uvijek bila hrana ljubavi, a ljubav je hrana za muziku.“ Kada nešto radiš iz ljubavi, a posebno kada radiš nešto iz ljubavi prema Bogu onda se to osjeti i onda to ima veliki uspjeh. Upravo ovaj koncert bio je održan da svi zajedno možemo proslaviti Boga i pokazati Njegovu ljubav ljudima oko nas.

Sanja Kuterovac, vođa mladih u crkvi Rijeka Centar