Adventpress

Potres u Zagrebu

Zagreb, 22. 3. 2020 (APN, Neven Klačmer)

Potres jačine 5,3 stupnjeva po Richteru te niz manjih potresa pogodili su Zagreb, glavni grad Republike Hrvatske, s epicentrom udaljenim desetak kilometara od središta grada. Dogodilo se to odmah iza šest sati u nedjelju ujutro i mnoge je građane zateklo u posteljama. U gradu je već dva dana ograničeno kretanje i nema javnog gradskog prijevoza tramvajima i autobusima zbog epidemije koronavirusa koja je pogodila sav svijet.

U strahu za svoje živote ljudi su izišli na ulice. Ima više povrijeđenih, a jedna je djevojčica od zadobivenih povreda u smrtnoj opasnosti. Najviše je stradala stara jezgra središta grada, u kojoj se nalaze zgrade izgrađene prije stotinjak i više godina. Štete se pregledavaju i procjenjuju, spašavaju se povrijeđeni i ugroženi. Crijepovi, žbuka i cigle uništili su mnoge automobile. Evakuiraju se stare bolničke zgrade, uključujući i rodilište s majkama i novorođenčadi.

Kad je u pitanju Kršćanska adventistička crkva u glavnom gradu, dosad nismo dobili izvješća o povrijeđenim ili postradalim vjernicima. Većina vjernika je umrežena na društvenim mrežama sa svojim pastorima i crkvama te javljaju da su dobro i nisu povrijeđeni. Izvješća o štetama na obiteljskim kućama i zgradama u kojima stanuju naši vjernici još uvijek nemamo. Prema dosad dostupnim informacijama, najviše je stradala upravna i crkvena zgrada te propovjednički stanovi na Prilazu Gjure Deželića 77 u staroj gradskoj jezgri. Izvid je još uvijek u tijeku.

Pozivamo sve vjernike da upućuju molitve za Božju zaštitu nad svim ljudima te posebice onima koji su postradali ili su zaraženi koronavirusom. Nemamo dojavu da je itko od naših vjernika zaražen koronavirusom. Više informacija o životu i radu adventističke crkve u okolnostima nakon potresa i krize koronavirusa pratite na www.adventisti.hr i Facebook stranici Kršćanske adventističke crkve u Republici Hrvatskoj.

Podijeli