Vijesti

Povećano zanimanje za upis učenika u Adventističku Srednju školu u Maruševcu

MarusevecPrema podacima koje smo dobili od ravnateljice Adventističke Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu, mr. sc. Đurđice Garvanović-Porobija unatoč višem bodovnom pragu raste zanimanje za upis u tu školu. U prvom upisnom krugu, od 4. do 6. srpnja u Srednju školu u Maruševcu prijavljeno je 46 učenika, 30 za program Medicinska sestra/tehničar opće njege i 16 za program opće gimnazije.

Prema odluci upisnog povjerenstva i postavljenih kriterija te prema kapacitetima škole, upisano je 25 učenika u medicinski program, u kojemu više nema upisnih mjesta, i 16 učenika u gimnazijski program, u kojemu je ostalo još 8 upisnih mjesta za drugi upisni rok 11. srpnja te jesenski 22. kolovoza.

U medicinskom programu minimalni je bodovni prag podignut od 36 bodova na 41 bod.

Plan škole da upiše 48 učenika s izvrsnim vladanjem i odličnim i vrlo dobrim općim uspjehom ostvaruje se na očekivan i zadovoljavajući način.

S obzirom na akualnost upisa u srednje škole želimo vam u nekoliko informacija predstaviti i ovu srednju školu u pitomom zagorskom mjestu. Adventistička Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti je odgojno-obrazovna ustanova s učeničkim domom koja prednost daje odgojnim ciljevima. Unatoč tome i baš zbog toga obrazovanje na srednjoškolskoj razini optimalno priprema mlade ljude za životne pozive ili daljnje školovanje na sveučilištima u Hrvatskoj i u svijetu. Adventistička škola otvorena je za sve učenike bez obzira na vjersko ili nacionalno podrijetlo koji cijene kršćanske vrijednosti: ljubav prema bližnjemu i službu onima koji pate i trebaju pomoć. škola upisuje učenike u dva programa: 1.opća gimnaziju, 2. medicinska sestra-medicinski tehničar

Praktična nastava se izvodi u Općoj bolnici u Varaždinu. U internatu, odnosno Učeničkom domu, poslužuje se zdrava lakto-vegetarijanska prehrana koja unapređuje intelektualne potencijale i utječe na ponašanje. Učenike upućujemo na zdrav stil življenja, na redovno spavanje, vježbanje i rad, na apsolutnu apstinenciju – pušenje, alkohol i druga sredstva ovisnosti najstrože su zabranjeni. Upućujemo ih nadasve na kreativan život uz glazbu i poeziju te prijateljstvo.

Uz preporuku za upis u ovu školu navodi se i sljedeće: pružnje cjelovite, holističke skrbi učenicima, a odgojna filozofija uključuje:

Razvitak visoke razine mišljenja – naš je cilj naučiti učenike da misle, a ne da budu samo reflektori tuđih misli, i razvitak karaktera – da nauče razlučivati dobro i zlo, samostalno izabirući dobro
Istraživačke i poduzetničke projekte – škola potiče profesore da zajedno s učenicima istražuju prirodu, kao i područje društveno-humanističkih znanosti
Suradnju u učenju – učenje u skupinama, a ne borbu pojedinaca za ocjene
Iskustvo službe društvenom okruženju – humanitarne akcije, zdravstveno educiranje i sl.

adventpress