Adventpress

Poziv na molitvu za postradale i ožalošćene u Albaniji

Draga braćo i sestre u Isusu Kristu,

Poznato vam je iz javnih medija da je snažan potres u utorak rano ujutro pogodio grad Drač i okolicu. Potres je bio toliko snažan da su neki stambeni objekti pretvoreni u ruševine i usmrtili su na desetine (40 ili više) stanovnika, a stotine (njih više od 640) su zadobili teže ili lakše ozljede. Tlo je nastavilo snažno podrhtavati u srijedu i četvrtak, tako da je veliki broj stanovnika navedenog područja napustio svoje domove iz straha za vlastiti život. Strahuje se da će broj postradalih biti veći jer se pretpostavlja da još nisu spašeni svi koji se nalaze pod ruševinama.

Na osnovi informacija koje smo primili od vođa crkve u Albanskoj misiji saznali smo da među postradalima nema vjernika adventističke crkve i da crkveni i stambeni objekti u kojima žive vjernici nisu pretrpjeli veća oštećenja. Vjernici su se udružili u molitvi Bogu i u organizaciji ADRE – Albanije u pružanju pomoći postradalima.

Ovim putem pozivamo sve vas drage sestre i braćo da se u svojim molitvama Bogu jutrom i večerom ujedinimo s vjernicima crkve u Albanskoj misiji za sve postradale i ožalošćene u nedavnom potresu koji ih je pogodio.

Zagreb, 28. studenog 2019. u 13:30 sati
Drago Mojzeš
Predsjednik Jadranske unije konferencija

Podijeli