Pravi Pastir

21. 04. 2023.

“Ja sam pastir dobri. Pastir dobri daje život svoj za ovce.” (Ivan 10,11)

Određeno djelo mora se učiniti za imućne kako bi ih se potaknulo na razmišljanje o njihovom odnosu s Bogom i odgovornosti prema Njemu. Moraju postati svjesni činjenice da trebaju predati izvještaj Onomu koji će suditi živima i mrtvima kada ponovno dođe i nastupi Njegovo kraljevstvo. Imućni imaju odgovornost da rade za druge u ljubavi i strahu Božjem. Međutim, mnogi bogati oslanjaju se na svoje bogatstvo i ne uviđaju opasnost u kojoj se nalaze. Bog im želi dati nešto što ima mnogo veću vrijednost od zlata ili srebra ili dragog kamenja. Duša treba biti privučena onim što ima trajnu vrijednost. Trebaju shvatiti vrijednost istinske dobrote. Isus im kaže: “Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas okrijepiti.” (Matej 11,28) On traži od njih da zamijene jaram koji su sami napravili s Njegovim jarmom, koji je blag, i s Njegovim bremenom, koje je lako. On kaže: “Učite od mene, jer sam krotka i ponizna srca. Tako ćete naći pokoj svojim dušama.” On poziva: “Ako je tko žedan, neka dođe k meni.” (Ivan 7,38) “A tko dođe k meni, sigurno ga neću izbaciti van.” (Ivan 6,37)

Oni koji poslušaju Kristov glas, prepoznat će glas najveće dobrote, glas pravog Pastira. O, kad bi bogati mogli shvatiti svoju odgovornost i postati vjerni upravitelji sredstava koja im je Bog povjerio! O, kad bi mogli shvatiti da moraju postati Božja oruđa ako žele primiti Njegovo odobravanje! O, kad bi znali da stoje na svetom tlu i da mogu postati izvrsni radnici surađujući s Kristom u uzvišenom djelu podizanja onih za koje je Krist umro da bi ih spasio! …

Bog je povjerio blaga bogatima da bi mogli blagoslivljati druge ljude, olakšavajući potrebe napaćenih i nevoljnih. To je djelo koje im je predano i izvršavajući ga, ne trebaju smatrati da su učinili nešto iznimno. … Nije Njegova namjera da jedna osoba uživa u obilju života, a da drugi vape za korom kruha. Sva sredstva koja su povjerena ljudima za podmirivanje vlastitih potreba, i više od toga, povjerena su im da donesu blagoslov ljudskom rodu. (Signs of the Times, 30. srpnja 1894.)

Za razmišljanje: Vidim li imućne ljude kao moguće kandidate za Nebo, koje me je Bog pozvao da ih privučem k Njemu, ili ih vidim kao bogataše kojima ništa nije potrebno?

 

Preporučujemo: