Jutarnji stih

Preobražen

“Otac moj proslavit će se time što ćete roditi mnogo roda i pokazati se moji učenici.” (Ivan 15,8)

Dok sam jednoga dana odlazio u svoje redovne posjete kao literarni evanđelist, došao sam do mjesta koje je bilo više nalik na neki motel nego stambeni objekt. Dok sam prilazio prijemnom uredu, izišla je mlada žena obučena kao da upravo odlazi na zabavu ili ples. Pozvala me je unutra i htjela znati razlog mojeg posjeta. Kad sam joj progovorio o knjigama koje sam prodavao, ona se jako zainteresirala, ali je objasnila da nema novca za njihovu kupnju. Zato sam joj počeo govoriti o Isusovoj ljubavi. Čak sam joj dao i nekoliko traktata.

Dok smo tako razgovarali, sjetila se da me je vidjela već prije. Pokušali smo odrediti gdje smo se to prije sreli i otkrili da me se sjetila iz vremena kad sam bio taksist prije nego što sam postao kršćanin. Upitala me je što je to promijenilo moj život. Bio sam sretan što sam joj mogao reći da je to bila “Božja milost”. Nakon kratke molitve i proučavanja Biblije, obećala je da će kupiti knjigu kada dođem sljedeći put. Dao sam joj jedan časopis i otišao.

Kada sam se nekoliko dana poslije vratio i ponudio joj knjige, ona ni tada nije imala novca. Ali kod kuće je bilo i drugih članova obitelji, pa sam ih pozvao da se ako je ikako moguće okupimo. Zatim sam održao proučavanje iz Biblije i pomolio se s ovom obitelji i pozvao ih da predaju svoj život Gospodinu. Ostavio sam im neke knjige i časopise. Nedugo zatim ponovno sam ih posjetio, ali njih tamo više nije bilo.

Nešto kasnije, dok sam hodao kroz središte grada Montego Baya zaustavila me mlada žena i upitala da li je se sjećam, a ja je nisam mogao prepoznati. Onda je rekla: “Došli ste mi prodati knjige, ali nisam imala novca pa ste proučavali Bibliju sa mnom i dali mi knjige.” Tada sam je se sjetio, ali ona više nije izgledala isto; bila je potpuno promijenjena. Zatim mi se zahvalila i rekla da je na moj poziv predala svoj život Gospodinu. Sada je sretna u novootkrivenoj vjeri u Isusa. Danas je krštena vjernica Crkve adventista sedmoga dana, kao i njezin sin, majka, brat i zet. Slava Bogu za to!

Sretan sam što je moj rad kao literarnog evanđelista pomogao da ljudski životi budu promijenjeni za vječnost. Obećavam da ću Božjom milošću nastaviti objavljivati Evanđelje putem tiskanih stranica.

Douglas Bela, Jamajka


Komentiraj