Prijatelj bespomoćnih

14. 04. 2023.

“Zato uživam u slabostima, u uvredama, u nevoljama, u progonstvima, u tjeskobama koje podnosim za Krista. Jer kada god sam slab, onda sam jak.” (2. Korinćanima 12,10)

“Mi obaramo mudrovanja i svaku oholost koja se diže protiv priznanja Boga, i zarobljujemo svaki razum da se pokorava Kristu.” (2. Korinćanima 10,5) Oni koji žele provesti reformu, prvo trebaju očistiti svoju maštu. Ako je um poveden u pogrešnom smjeru, moramo ga obuzdati da bi se bavio samo čistim i uzvišenim predmetima. Kada ste u napasti da popustite pokvarenoj mašti, bježite pred prijestolje milosti, molite se za snagu s Neba. Božjom silom misli se mogu odgojiti da se bave onim što je čisto i nebesko. …

Oni koji žele steći mudrost koja dolazi od Boga, moraju postati nemudri na području grešnog znanja ovoga vremena kako bi mogli postati mudri. Oni moraju zatvoriti svoje oči da ne vide i ne uče ono što je zlo, da ne steknu znanje koje će uprljati neporočnost njihovih misli i djela. Trebaju bdjeti nad svojim jezikom da ne bi upućivali izopačene poruke, da se u njihovim ustima ne bi našla prijevara.

Svi su odgovorni za svoja djela dok se nalaze na kušnji u ovom svijetu. Svi imaju snage za vladanje svojim postupcima. Ako su slabi u vrlinama i čistoći misli i djela, mogu dobiti pomoć od Prijatelja bespomoćnih. Isus je upoznat sa svim slabostima ljudske naravi i ako Mu se budemo molili, dat će nam snagu budemo li je tražili u poniznosti. Isus svima koji su natovareni i opterećeni grijehom upućuje blagoslovljeni poziv da Mu dođemo kao Prijatelju grešnika. “Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas okrijepiti. Uzmite jaram moj na se i učite od mene, jer sam krotka i ponizna srca. Tako ćete naći pokoj svojim dušama, jer jaram je moj sladak, a moje breme lako.” (Matej 11,28-30)

Ovdje i najradoznaliji mogu sigurno učiti u Kristovoj školi ono što će biti za njihovo sadašnje i vječno dobro. Uznemireni i nezadovoljni ovdje će pronaći odmor. S mislima i osjećajima usredotočenim na Krista, steći će istinsku mudrost koja će im biti mnogo vrednija od najvećih zemaljskih blaga. (A Solemn Appeal, str. 76—78)

Za razmišljanje: Koliko su čiste moje misli? Kako mogu svladati zle misli?

 

Preporučujemo: