Prijatelj privrženiji od brata

18. 02. 2023.

“Ima prijatelja koji vode u propast, a ima i prijatelja privrženijih od brata.” (Izreke 18,24)

Gospodin vas nije ostavio. On vas gleda s nježnom sućuti.

Njegov Duh i dalje se bori za vlast nad silama tame. Ako dođete Kristu, gladni i žedni kruha i vode života, sila Krista koji prebiva u nama slomit će tu grubu, hladnu sebičnost, suprotnu suosjećanju.

Krist kuca na vrata vašeg srca tražeći dopuštenje da uđe. Hoće li kucati uzalud? Hoćete li Ga odbaciti ili ćete Ga dočekati kao počasnog gosta? Nemojte Ga odbaciti jer Isusova ljubav ima veću vrijednost za vas od cijelog svijeta.

Njezina dužina, dubina, visina i širina ne mogu se sagledati. Ona otvara i širi srce dajući mu novu sposobnost da voli Boga. Pozivi upućeni u Bibliji znače sve ono što snažan jezik može izraziti. Gospodin nestrpljivo čeka da Mu se vratite. On zna da vam je potreban, a i vi ste potrebni Njemu, jer On kaže: “Jer vi ste mi svjedoci.” (Izaija 43,10) Ozbiljno činite sebi nažao kada okrenete lice od živoga Boga. Ne ustručavajte se potpuno i odlučno posvetiti Bogu. Bezrezervno se prepustite milosti Isusa Krista; otkrit ćete da nema suosjećanja kao što je suosjećanje beskrajne čistoće. Pod Njegovom upravom cijenit ćete dobrotu, strpljenje i samopožrtvovnu Božju ljubav, i otkrit ćete je svijetu.

Možda mislite da nitko ne shvaća vaš slučaj, ali postoji Netko tko je upoznat sa svim okolnostima. On zna da nemate snage ili mudrosti, da čak i ne shvaćate vlastite potrebe. On je obećao da neće dopustiti da padnete, i na to se obećanje možete osloniti. Katkad ćete biti na rubu suza zato što ste izgubili radost i nadu u Gospodina, ali Krist vam kaže: “Otvori vrata svojega srca i pusti Me unutra.” On je Prijatelj privrženiji od brata i Njemu možete povjeriti svaku kušnju, svaku tugu, svaku potrebu. Naučit će vas mnogim stvarima vrednijim od zlata i srebra, i podariti vam mir i radost. (Letter 109, 1896.)

Za razmišljanje: Jesam li danas povjerio Isusu ono što mi je na srcu?

 

Preporučujemo: