Priznanje po priznanju vjere u Virovitici

Adventpress 6. 03. 2023.

U subotu 2. prosinca 2022. godine imali smo priliku glasovati za prijam u članstvo crkve na osnovi priznanja vjere. Primljen je Željko  Počepan iz Virovitice.

Željko je prije dvije i pol godine imao moždani udar, samo nekoliko dana nakon što su on i njegova supruga Nada odlučili učiniti zavjet s Bogom biblijskim krštenjem. Bio je u komi dvadeset i šest dana. Liječnici u bolnici u Osijeku učinili su sve što su mogli, i već pomalo digli ruke od njega, ali Bog nije.

Nakon vraćanja svijesti još je tri mjeseca bio na respiratoru, a supruga Nada ga je hranila preko sonde, jer nije mogao primati hranu kroz usta. Nakon četiri mjeseca počeo je govoriti i pomalo jesti i piti. Uz nesebičnu pomoć supruge Željko je doživio poboljšanje kvalitete života i zdravlja.

Nakon što je supruga Nada prošle godine učinila zavjet s Bogom biblijskim krštenjem, i Željko je to učinio po priznanju vjere krajem prošle godine. Oboje zahvaljuju Bogu za Njegovo djelovanje i skrb u Željkovom životu. Inače, Željko je u svojoj obitelji treći član Adventističke crkve. Godinama prije njega zavjet s Bogom učinile su njegova majka Slava i sestra Slađana.

Ljubiša Živojnov