Proljetni sabor u Draškoviću

Adventpress 3. 05. 2024.

“Što radiš dok čekaš?” — postavljeno je pitanje na proljetnom saboru održanom od 26. do 28. travnja 2024. godine u Draškoviću, brdovitom selu pedesetak kilometara od Zagreba. Sabor je okupio oko dvije stotine sudionika iz različitih zemalja: Australije, Švedske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske. Prisutne na saboru pozdravili su starješina mjesne crkve Darko Bošnjak, okružni pastor Matija Kovačević, a govornike je predstavio pastor Neven Klačmer, tajnik Hrvatske konferencije, dok je vjernike na darivanje pozvao pastor Nebojša Milovanović, blagajnik Hrvatske konferencije. Uz goste iz svijeta, u velikom su broju nazočili vjernici okolnih okruga središnje Hrvatske, zajedno sa svojim pastorima.

Sabor je započeo u petak, zalaskom sunca, pod spomenutim geslom, a glavni gosti govornici bili su pastorski par iz Podgorice u Crnoj Gori, Alma i Igor Bosnić. To je bilo dosad najbrojnije okupljanje, kome je nazočio velik broj vjernika i prijatelja crkve. U svojim nadahnutim izlaganjima temeljenima na Božjoj riječi govornici su nam dali poticaj za posvećeni život službe dok čekamo ispunjenje blažene nade i Isusov drugi dolazak. Alma Bosnić je pripremila poticajnu priču za svu djecu u poslijepodnevnom programu.

Nakon ohrabrujućih duhovnih poruka i mnogih glazbenih točaka načinili smo predah za zajednički ručak, da bismo u istom duhu nastavili poslijepodnevno bogoslužje obogaćeno pjesmama zbora, sastava, djece te uz duhovne recitacije. Na samom kraju bogoslužja Darko Bošnjak je izrazio zahvalnost gostima govornicima što su se rado odazvali pozivu da dođu u Drašković.

Druženje smo nastavili u nedjelju na obližnjem izletištu Zrinščina, uz jezero i uz pjesmu, sport i razgovore, da bismo ga završili zajedničkim ručkom uz pečene ribice i grah. Najavljeno je i sljedeće okupljanje na istom mjestu u proljeće 2025. godine — ili na najvećem saboru o Kristovom dolasku, čemu se još više radujemo!

Mladen Kalajdžić