Promijenjeno srce

8. 05. 2015.

“Zazovi me, i odazvat ću ti se i objavit ću ti velike i nedokučive tajne o kojima ništa ne znaš.” (Jeremija 33,3)

Sulemone Bazroy i ja zajedno smo radili od vrata do vrata. Nismo bili baš jako uspješni u jutarnjim satima iako smo se molili cijelog jutra, pa smo se opet pomolili s više žara jer smo vjerovali da nam Gospodin može pomoći. Oko četiri sata poslijepodne pokucali smo na jedna vrata gdje nas je pozdravila majka koja je na rukama nosila dijete. Predstavili smo se kao predstavnici Organizacije za zdravstveno obrazovanje u domu, a ona nas je srdačno pozvala u kuću.

Pokazao sam joj naš zdravstveni časopis na jeziku hindi. Prelistala ga je sa zanimanjem. Jako joj se dopao, ali je rekla: “Gospodine, iako mi se sviđa ovaj časopis, ne mogu se pretplatiti na njega jer moj muž radi i šalje nam novac, tako da bih trebala pitati njega prije nego što bih se obvezala na pretplatu.” Zahvalio sam za vrijeme i gostoprimstvo, dao joj nekoliko besplatnih brošura i upitao je bi li nam dopustila da se pomolimo za njezinu obitelj. Ona je rado prihvatila i mi smo se pomolili.

Sakupili smo sve svoje torbe i krenuli prema vratima. Kad smo već izlazili iz kuće, pozvala nas je da se vratimo. “Molim vas, pričekajte! Pričekajte još samo malo! Doista bih se željela pretplatiti na časopis.” Proslavljali smo Boga što smo na licu mjesta doživjeli djelovanje Svetoga Duha koji je nadahnuo ženu da kupi časopis.

Kad se molimo s ljudima, dajemo Svetome Duhu priliku da radi na vrlo neposredan način i dotakne srca. Kao literarni evanđelisti mi često vidimo kako molitva mijenja situaciju pred našim očima. Ellen G. White nam savjetuje: “Staza iskrenosti i čestitosti nije staza bez prepreka, ali zato u svakoj teškoći trebamo vidjeti poziv na molitvu.” (Isusov život, str. 553) Zbog toga i zbog mnogih drugih razloga molimo se tijekom cijelog dana. Zaključujemo da što smo bliže Kristu, to je veći naš uspjeh i radujemo se kad čitamo obećanje koje se nalazi u Jakovu 4,8: “Približite se k Bogu, pa će se i on približiti k vama!” Pozivamo vas da uživate u ovom obećanju zajedno sa skoro pedeset tisuća literarnih evanđelista koji sada služe Gospodinu širom svijeta.

Augustine Daniel, Indija