Jutarnji stih

Propovijedati propovjednicima

“Blago čitaču i slušačima riječi ovoga proročanstva ako vrše što je u njemu napisano, jer je (određeno) vrijeme blizu!” (Otkrivenje 1,3)

U Johannesburgu u Južnoj Africi nije neuobičajeno da adventističke crkve unajmljuju crkvene zgrade u kojima održavaju bogoslužja. Eve Sithole odlazi na bogoslužja u mjesnu adventističku crkvu Mountainview koja se nalazi u Yeovilleu.

Eve, literarna evanđelistica i voditeljica johanesburškog tima literarnih evanđelista, prepoznala je priliku da služi pastoru crkve čiji prostor unajmljuje crkva Mountainview. “Vidio je knjige koje sam izložila tijekom molitvenog tjedna u crkvi”, sjeća se Eve, i nakon toga je naručio knjige Daniel Reveals the Future, Revelation of Things to Come, i Peace Above the Storm (Daniel otkriva budućnost, Otkrivenje onoga što dolazi i Mir iznad oluje).

Onda je jedne subote ujutro taj pastor došao u crkvu, dok je razred subotnjoškolskih učitelja imao svoje proučavanje u blizini njegovog ureda. “Ostavio je vrata ureda odškrinuta da bi mogao slušati razgovor o pouci”, rekla je Eve. Kada je proučavanje završilo, pastor joj je prišao i zatražio materijal koji su koristili u proučavanju rekavši da je vrlo zainteresiran za ono što je skupina proučavala. “Želio je materijal odmah, prije nego što odem u svoj razred”, rekla je.

Nakon toga je pastor upisao tečaj Dopisne biblijske škole “Glas proroštva”. Također je pozvao Eve da održava biblijska proučavanja s članovima njegove crkve. Kad je otkrila da se pastorovi vjernici u velikoj mjeri služe francuskim jezikom, o tome je obavijestila adventističke vođe u toj konferenciji koji su joj poslali literaturu na francuskom za njih.

Ona zahvaljuje Bogu za djelovanje Svetoga Duha koji vodi ovog propovjednika u traženju dubljeg razumijevanja Božje riječi i koji joj je pomogao da osigura literaturu za proučavanje za njega i njegovu zajednicu. Molimo se da svi oni prihvate i slijede istine koje proučavaju.

Gift Mveemba, Južna Afrika


Komentiraj